logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Vuosi alkaa Hämeenlinnasta – ”Minimi on, että omissa ei kolise”

play

HPK–HIFK lauantaina 4. tammikuuta klo 17:00.

HIFK:n 28-vuotias hyökkääjä Teemu Tallberg juhlisti vuosikymmenen vaihtumista teekupin äärellä flunssaa parannellessa.

– Himasta katselin telkkarista raketteja, ”Tale” kertoo aamujään jälkeen.

Parin päivän huilin jälkeen joukkueensa kova kuntoisimmaksikin tituleerattu Tallberg on jälleen täydessä iskussa. Vuoden 2019 viimeisistä matseista stadilaiset eivät saaneet kaipaamaansa pistesaldoa ja virettä lähdetään korjaamaan heti lauantaina Hämeenlinnaan.

– Vuodenvaihteen jälkeen olemme katsoneet videolta mitä voimme tehdä paremmin. Pari päivää olemme treenanneet niitä asioita ja nyt pääsemme katsomaan mitä olemme oppineet.

Viisi pistettä kolmesta kohtaamisesta

HIFK on kohdannut HPK:n kolmesti tällä kaudella. Syyskuussa ensimmäinen matsi päättyi hämeenlinnalaisten eduksi, toisen stadilaiset voittivat jatkoajalla ja joulukuun alussa täydet kolme sarjapistettä jäi Nordikselle.

– HPK on todella kova joukkue ja hyvä mittari meille heti vuoden alkuun.

Tallberg jakaa HIFK:n sisäisen plus-miinus-tilaston kärkipaikan yhdessä Joonas Lyytisen kanssa. ”Talen” ollessa kentällä on HIFK tehnyt 18 maalia ja omissa on kolissut 11 kertaa, mikä antaa tehotilaston lukemaksi +7.

– Kyllä se on itselleni se minimi, että omissa ei soi, kun kentällä olen. Hyvän puolustuspelaamisen kautta aukeaa myös monesti paikkoja hyökkäyspäähän, Tallberg summaa.

Teemu Tallberg

Näytä kaikki uutiset