logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Wiljami Myllylä antaa näyttöjä tutussa ketjussa – ”Kemiaa pitäisi löytyä”

play

Huhutikuussa 19 vuotta täyttänyt Myllylä valmistautuu uransa toiseen Pitsiturnaukseen.

HIFK:n liigajoukkue treenasi torstaiaamuna Nordiksen harjoitushallissa ennen matkaa Raumalle. Kaikki jäällä nähdyt pelaajat eivät kuitenkaan bussin kyytiin nousseet, vaan perjantain Pitsiturnauksessa nähdään nuori HIFK.

Turnaukseen osallistuvan joukkueen löydät täältä.

Yksi Raumalle lähteneistä nuorista hyökkääjistä on viime kaudella Liigadebyyttinsä HIFK:ssa tehnyt 19-vuotias Wiljami Myllylä. Kotiseuduillaan Kokkolassa suurimman osan kesästä nauttinut Myllylä palasi Stadiin muiden nuorten tavoin hyvissä ajoin ennen joukkueen yhteistä kokoontumista tämän viikon maanantaina.

– Puolitoista viikkoa on nyt vedetty joukkueen mukana ja nastaa on ollut palata jäälle. Hyvin on saatu tuntumaa ja innolla odotan, että päästään taas kunnolla hommiin.

Vallitseva poikkeustila maailmalla on mietityttänyt myös pelaajia. Paluu arkeen on kuitenkin tuonut helpotusta.

– On kyllä ollut sekavaa. Keväällä ei kukaan oikein tiennyt vielä mistään mitään. Juhannuksen jälkeen pääsin taas totuttelemaan arkeen ja rytmiin. Toivottavasti kaikki nyt järjestyy niin, että päästään aikanaan taas pelaamaan kunnolla.

Perjantaina pelattava kuuden joukkueen Pitsiturnaus käynnistää HIFK:n kauden harjoitusotteluiden osalta. Stadilaisten ensimmäinen matsi on Tapparaa vastaan jo aikaisin aamusta klo. 8:45.

– En kyllä ole aamuihminen, Myllylä nauraa.

– Toivotaan, että kuitenkin peli kulkee heti alusta lähtien.

Torstaina Myllylä nähtiin harjoituksissa samassa hyökkäysketjussa Viljam Sandvikin ja Rasmus Ruususen kanssa. Sama kolmikko oli pitkään koossa viime kauden HIFK:n A-nuorissa.

– He ovat vikkeliä, nuoria kavereita. Kolleissa vedettiin puoli kautta yhdessä ja kemiaa pitäisi löytyä. Katsotaan miten toimii nyt miesten peleissä.

Harjoituskauden ensimmäisiin matseihin Myllylä ei itselleen luonnollisestikaan hirmuisia paineita lataa.

– Kiva on päästä pelaamaan. Ei minulla mitään sen kummempia odotuksia ole. Toivotaan, että menee hyvin.

Wiljami Myllylä

Näytä kaikki uutiset