logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Anton Lundellin pitkä maaliskuu – ”Nyt treenaan täysillä”

play

Anton Lundell on sarjan yksi harvoista yli piste per peli tehoilleista pelaajista.

HIFK:n joukkue vapautui karanteenista viime sunnuntaina. Koronatartunnalta välttyneet pelaajat palasivat harjoituksiin maanantaina ja tartunnan saaneet puolestaan käyvät riittävän toipumisajan jälkeen läpi tarkan protokollan mukaiset tutkimukset ennen paluutaan harjoitteluun ja peleihin.

Yksi pelaaja on viettänyt poikkeuksellisen pitkää karanteenikevättä. Nimittäin joukkueen 19-vuotiaan tähtisentterin Anton Lundellin Liigaottelut ovat kevät-talven aikana olleet tauolla alle 20-vuotiaiden MM-kisojen, aikuisten EHT-turnauksen ja viimeksi seurajoukkueen karanteenin vuoksi.

Kaksi viimeksi mainittua ovat pitäneet Lundellin sivussa peleistä koko maaliskuun ja edellinen sarjaottelu on pelattuna 6. helmikuuta.

– Aika pitkä maaliskuu, Lundell pohtii.

– Tässä on ollut kyllä kaikenlaista. Jossain kohtaa pääsin hetken treenaamaan joukkueen mukana, sitten tuli taas vähän flunssaa ja piti huilata. Nyt olen päässyt treenaamaan ja nyt tuntuu hyvältä. Tässä on ollut pitkä aika ilman pelejä, mutta innolla odotan milloin seuraava tulee.

Huippu-urheilijalla rasitustasot ovat korkealla, ja kun työkaluna toimii kroppa, ei paluu kaukaloon ole mahdollista ennen toipumista täyteen kuntoon.

– Tällä viikolla mut on laitettu täyteen vauhtiin. Olen ollut nyt pidemmän aikaa terveenä ja päässyt liikkumaan, mutta vähän on täytynyt vielä himmailla.

Siinä missä nuori pelaaja vielä herättelee kroppaansa pelikuntoon, on psyykkistä puolta päästy treenaamaan läpi kauden.

– Kyllä tässä on ollut aikaa valmistautua siihen, että mitä vaan voi tapahtua. Kauden aloitus siirtyi, NHL:n varaustilaisuus siirtyi ja nuorten MM-kisojen vuoksi tuli breikki peleihin. Toivotaan nyt, että pelit jatkuu ja saadaan uusi mestari tälle kaudelle.

Anton Lundell

Näytä kaikki uutiset