FORENOM MATSIRAPORTTI: Haloselle nollapeli – HIFK:lle vakuuttava kotivoitto

HIFK–SaiPa 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Toisen peräkkäisen huippumatsinsa pelannut Niilo Halonen oli illan ykköstähti, kun SaiPa kaatui selvin numeroin Nordiksella. Viime lauantaina Lappeenrannassa Halonen oli kahden vieraspisteen takuuna.

SaiPa ei pystynyt haastamaan HIFK:ta oikeastaan missään vaiheessa, vaikka avausmaalia saatiin odottaa toisen erän puolelle. Jordan Schmaltz teki kauden neljännen osumansa ajassa 26.51 ja neljä minuuttia Roni Hirvonen ampui 2–0. Maali oli myös Hirvoselle kauden neljäs Liigassa. Syöttöpisteen Hirvosen maaliin sai Schmaltz, jonka koko kauden saldo on 24 matsissa 4+7=11.

Kolmas erä meni jännittäessä sitä, saako Halonen kauden ensimmäisen ja uransa toisen nollapelin. Lopulta siihen tarvittiin vain kymmenen torjuntaa, sillä HIFK piti SaiPan tiukasti pihdeissä koko 60 minuutin ajan. Viime viikkoina vastustajat ovat tehneet liian halvalla maaleja HIFK:ta vastaan, mutta tänään hinta oli vieraille liian kova.

– Tänään koko kentän alueella oli sellainen meininki. Kun meillä on tuo tunne mukana, niin moni asia loksahtaa kohdalleen, sanoi päävalmentaja Ville Peltonen.

HIFK:n kolmannen maalin teki seitsemän minuuttia ennen loppua Otto Paajanen.

HIFK:n riveissä debytoi tuore puolustajahankinta Sam Jardine, joka pelasi heti kättelyssä kelpo matsin.