FORENOM Matsiraportti: Henrik Borgströmillä kahden maalin ilta

HIFK - HPK 5–3 (0-2, 3-1, 2-0)

HIFK kohtasi tiistaina HPK:n toistamiseen muutaman päivän sisään. Maaleja Nordiksella nähtiin runsaasti lauantain matsia enemmän, mutta lopullinen ratkaisu nähtiin vasta ottelun viimeisellä minuutilla Ville Leskisen (1+1) lyötyä loppunumerot 5–3 tyhjään HPK-maaliin.

Ottelun ensimmäinen erä kääntyi hieman varkain vieraiden eduksi. HIFK hallitsi tuttuun tapaan kiekkoa ja laukoi lähes tuplasti vastustajaa enemmän, mutta tehottomasti.

HPK takoi ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana kaksi maalia ohi Frans Tuohimaan ja lähti erätauolle 2–0-johdossa.

Toisessa erässä nähtiin uudesti syntynyt kotijoukkue. HIFK oli edelliseen yhdeksään pelaamaansa erään onnistunut vain kertaalleen maalinteossa, mutta tiistai-illan kakkoserä toi toivottua tehokkuutta.

Henrik Borgström (2+0) viimeisteli illan ensimmäisensä lähietäisyydeltä vain 26 sekuntia erän alusta.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Joonas Lyytinen toi stadilaiset ylivoimalla tasoihin kauden 11. maalillaan.

Vielä ennen erän puoliväliä Sebastian Dyk päätti seitsemän ottelun mittaisen kuivan putkensa viimeistelemällä Mikko Kousan (0+2) oivallisesta syötöstä HIFK:n ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

HPK tuli kuitenkin muutama minuutti myöhemmin ylivoimalla tasoihin, ja kolmanteen erään lähdettiin lukemista 3-3.

Päätöserä oli ottelun tasaisin. Loistavasti maajoukkuekomennuksella olevaa Anton Lundellia stuntannut Borgström sivalsi matsin voittomaalin ylivoimalla puolittaisesta läpiajosta ajassa 50:14.

Kerho haki ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta.

Pelin viimeisellä minuutilla Leskinen kruunasi hienon ottelunsa blokkaamalla ensin viivalaukauksen ja karkaamalla jatkotilanteesta yksin kohti tyhjää vastustajan maalia. Oululainen laittoi kiekon kylmästi yläpeltiin ja tuuletti maltillisesti kauden ensimmäistä maaliaan.

Ottelun jälkeinen valmentajien lehdistötilaisuus, ottelukooste ja tilastot löytyvät Liigan kotisivuilta.

HIFK:n seuraava matsi pelataan perjantaina Porissa Ässien vieraana.