FORENOM Matsiraportti: HIFK katkaisi Tapparan lennon Hakametsässä

Tappara - HIFK 2–3 (1-1, 0-1, 0-2)

HIFK:n kolmen matsin viikko tuli päätökseensä Tampereella lauantaina. Perjantain jatkoaikatappio Porissa oli poispyyhitty muisto, ja Hakametsässä nähtiin nälkäinen ja periksiantamaton stadilaisjoukkue.

Tapparan yhdeksän ottelun voittoputki tuli päätökseensä HIFK:n kolmannen erän loppukirillä.

Miro Väänäsen ottelun voittomaaliksi jäänyt kauden neljäs osuma takasi täyden kolmen pisteen potin Stadiin.

Heti ottelun ensimmäisessä erässä mentiin kovaa päästä päähän. Molemmat joukkueet saivat painetta aikaiseksi hyökkäysalueilleen, mutta selkeät maalipaikat olivat tiukassa. Kumpikin joukkue oli päättänyt, ettei oman maalin edustalle jaeta ilmaislippuja.

Kuvaavaa oli erän laukaukset kohti maalia: HIFK 7, Tappara 3.

Ottelun avausmaalikin syntyi kaukaa siniviivasta. Isäntäjoukkueen puolustaja Santtu Kinnusen viivakuti upposi maskin takaa ohi Frans Tuohimaan ja Tappara johti 1-0 ajassa 8:15.

Stadilaiset tulivat erän loppupuolella tasoihin. Jere Sallinen runnoi kiekon kanssa kohti neljän tapparapelaajan vartioimaa maalinedustaa. Kiekko pomppi kahakasta kuin tarjottimella Henrik Borgströmin lapaan, joka sivalsi läheltä kauden kahdeksannen ja viikon kolmannen maalinsa.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasalukemista 1-1.

Toinen erä oli näennäisesti stadilaisten. HIFK hallitsi kiekkoa, mutta sai aikaiseksi ainoastaan neljä laukausta kohti Tapparan maalia.

Sen sijaan tamperelaiset kävivät kuittaamassa erän ainoan maalin. Ajassa 31:59 kotijoukkueen Kasper Simontaival lusikoi vastahyökkäyksen päätteeksi irtokiekon verkkoon ja Tapparan 2–1-johdossa toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkoi vieraiden kannalta oivallisesti. Ville Varakas löysi nerokkaalla lämärisyötöllään maalin edestä Sebastian Dykin lavan, joka ohjasi HIFK:n tasoihin alle kaksi minuuttia erän alkamisen jälkeen.

Ennen erän puoliväliä stadilaiset pääsivät kokeilemaan ylivoimaa neljännen kerran ottelussa. Ville Leskinen pelasi kiekon neliön keskelle Miro Väänäsen lapaan, joka ampui napakasti ykkösellä maalin kattoon ja HIFK:n ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Viimeisen kymmenminuuttisen Tappara haki tasoitusta ja HIFK puolusti kärsivällisesti maalivahti Tuohimaa viimeisenä lukkonaan. Kun isännät eivät onnistuneet myöskään viimeisen minuutin erikoistilanteestaan, otti stadilaisnippu äärimmäisen tasaisessa ylemmässä keskikastissa arvokkaan kolmen pisteen voiton, ja nousi sarjataulukossa jo sijalle kolme.

Ottelun jälkeinen valmentajien lehdistötilaisuus, ottelukooste sekä tilastot löytyvät Liigan kotisivuilta.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina 16. helmikuuta, kun SaiPa vierailee Nordiksella.