logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

FORENOM MATSIRAPORTTI: HIFK:lle komea voitto sarjakärjestä – Haatajan uraa juhlittiin

KooKoo-HIFK 2-4 (1-0, 0-3, 1-1)

HIFK otti täyden pistepotin KooKoota vastaan ja päätti kauden ensimmäisen kolmanneksen tyylikkäästi. Edessä on runsaan viikon maajoukkuetauko ja seuraava matsi on edessä maanantaina 15.11.

Ennen ottelua Kouvolassa juhlittiin Juha-Pekka Haatajan upeaa uraa. Liigan kaikkien aikojen eniten ylivoimamaaleja tehnyt hyökkääjä edusti HIFK:ta kolmen kauden ajan ja teki yhteensä 64 maalia joukkueen riveissä kaikki kilpailut mukaan lukien.

– Oli mukavaa, että ”Hade” sai hienon illan täällä. Päällimmäisenä minulla oli kitollisuus siitä, että meidän polut ovat kohdanneet, kommentoi pelin jälkeen HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen.

Peltonen ja Haataja olivat ketjukavereita kaudella 2010-2011, kun HIFK voitti SM-kultaa.

Ottelun avauserä oli kotijoukkueen, mutta toisesta erästä lähtien nähtiin sitä HIFK:ta, jota on syksyn aikana totuttu näkemään. Joukkue oli työteliäs ja taisteleva. Se palkittiin toisessa erässä kahdella maalilla.

– Sitkeästi ollaan syksy väännetty ja tämä ottelu kuvasti sitä. Pystyimme parantamaan ensimmäisen erän jälkeen ja olen todella ylpeä joukkueesta, Peltonen sanoi.

Ottelu kääntyi koko joukkueen voimin, mutta tehojen suhteen tahtipuikkoa heilutti Alex Broadhurstin ketju.  

– Ensimmäisessä erässä me olimme välimaastossa ja hävisimme kamppailut. Niiden parantuminen ja oikeat valinnat puolustuspelissä hyökkäysalueella ja keskialueella aiheuttivat sen, että pääsimme kiinni hyökkäyspeliin.

HIFK lähtee sarjatauolle viidenneltä sijalta, mutta sarjakärki lienee ennätyksellisen tasainen: viisi joukkuetta on yhden pisteen sisällä.

Yksi HIFK:n valteista on ollut tasainen peluutus. Joukkueen pelitapa vaatii paljon luistelua ja kamppailua ja kumpikaan osa-alueista ei ole kyykännyt syksyn edetessä – pikemminkin toisin päin.

– Koko ajan ollaan jyskytetty eteenpäin neljällä jetjulla. Koko joukkue oli osallisena tässäkin voitossa. Olemme työskennelleet arvojemme mukaan. Ollaan oltu sitkeitä ja vahvoja ja tehty hommia yhdessä. Meillä on hyvä juttu käynnissä.

Katso ottelun tilastot

Katso maalikooste ja valmentajien haastattelut

Näytä kaikki uutiset