HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

FORENOM MATSIRAPORTTI: HIFK:lle täydet pisteet kärkimatsista – Tuohimaalle kauden viides nollapeli!

HIFK–Lukko 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

Nordiksella nähtiin keskiviikkona huipputason lätkämatsi, kun Liigan sarjataulukon ykkönen ja kakkonen kohtasivat. HIFK ja Lukko taistelivat pisteistä viimeiseen sekuntiin asti, mutta kotijoukkue kesti loppuun asti ja otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa.

HIFK on kovassa otteluruuhkassa, mutta se ei joukkueen pelistä näkynyt, että takana on kuusi peliä yhdeksässä päivässä. Viidessä viime matsissa joukkue on löytänyt keinot ottaa voittoja ja sijoitus sarjakakkosena on jämäköitynyt merkittävästi. Ero kolmantena olevaan TPS:aan on viisi pinnaa.

Avauserä oli maaliton ja se sujui HIFK:n hallinnassa. Laukaukset olivat 15–6 stadilaisille. Lukon parhaat paikat tulivat kahdesta puolittaisesta läpiajosta, mutta Frans Tuohimaa oli erinomaisessa vireessä, kuten myös Lukon kollega Lassi Lehtinen.

Maalihana aukesi heti toisen erän alussa. HIFK pelasi ylivoimaa ja Sebastian Dyk rannelaukaus upposi yläpesään ajassa 20.14. Syöttäjinä olivat Joonas Lyytinen ja Alex Broadhurst, jolle syöttöpinna oli kauden 23:s. Lukko sai toisessa erässä muutaman läpiajon ja Aleksi Saarela rangaistuslaukauksen, mutta Tuohimaa oli tolppien välissä loistava. Laukaukset toisessa erässä olivat HIFK:lle 24–9.

Kolmannessa erässä Lukko sai hyökkäyspelinsä kunnolla käyntiin ja se hallitsi peliä. HIFK puolusti kuitenkin tiiviisti ja Tuohimaa torjui kaiken eteensä tulleen.

Katso ottelun maalikooste

Katso valmentajien lehdistötilaisuus

HIFK pelaa seuraavan kerran lauantaina Porissa, jolloin joukkue metsästää jo kuudetta peräkkäistä vierasvoittoaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 19.00.