FORENOM MATSIRAPORTTI: HIFK:lle täysi pistepotti Vaasasta

Sport-HIFK 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)

HIFK iski pöytään vakuuttavan esityksen vieraskiertueen toisessa matsissa, kun Sport kaatui kotonaan. Matsi oli loppuun asti tiukka ja kotijoukkue oli hyvällä jalalla liikkeellä.

Niilo Halonen torjui kauden 11:n voiton ja Stadin paras ylivoima jauhoi maalin jo seitsemännessä peräkkäisessä ottelussa.

Sport aloitti vauhdilla ja meni johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Puolustaja Tyler Nanne karkasi nopeassa vastahyökkäyksessä ja ampui ylänurkkaan 1-0. Eetu Koivistoinen tasoitti vajaat viisi minuuttia myöhemmin ylivoimalla Jere Innalan loistavasta syötöstä. Kuusi minuuttia ennen erätaukoa Teemu Tallberg karkasi alivoimalla läpiajoon. Häntä rikottiin, ja Olli Palola ujutti kylmäpäisesti rankkarin längistä maaliin.

Toisessa erässä HIFK:n tuore hankinta, puolustaja Sam Jardine väläytti laukaustaan. Koivistoinen tarjoili syötön ja Jardine kilautti kiekon takarautaan niin, ettei Sportin veskari Rasmus Reijola ehtinyt kissaa sanoa.

Sport kavensi ajassa 44.00, mutta HIFK pelasi kolmannen erän fiksusti ja Halonen selvisi päätöserästä kolmella torjunnalla.

Katso maalikooste ja valmentajien haastattelut

HIFK:n seuraava matsi on lauantaina Raumalla. Kotona pelataan seuraavan kerran 11.12., jolloin Nordiksella on käytössä koronapassi.