FORENOM MATSIRAPORTTI: IFK:n voittoputkelle jatkoa Porista

Ässät-IFK 3-4 JA (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)

IFK:n kolmen ottelun viikko huipentui lauantaina Poriin, kun se kohtasi Ässät myöhäisillan ottelussa. IFK jatkoi vahvoja esityksiään kaukalossa ja jatkoaikavoiton myötä voittoputki venyi jo kuuden ottelun mittaiseksi. Se myös lyhentää huomattavasti paluumatkaa Porista.

IFK tuli otteluun ryminällä ja hallitsi kenttätapahtumia matsin alussa. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 6:11, kun Teemu Tallbergin laukaus kimposi Ässät-puolustaja Joe Morrown mailasta maaliin. Syöttäjiksi merkittiin Ville Leskinen ja Alex Broadhurst. Stadilaisilla oli vielä useita hyviä maalipaikkoja avauserässä, mutta 41 kertaa ottelussa torjunut Linus Söderström oli kovassa iskussa maalillaan. Ässät tuli tasoihin ensimmäisen erän lopussa, kun Ty Rattie iski ylivoimalla Jere Sallisen istuessa jäähyllä.

Toinen erä mukaili hyvin paljon edeltäjäänsä. IFK hallitsi, mutta osumat menivät tasan. Ensin Juha Jääskä vei IFK:n johtoon iskemällä oman rebound-kiekkonsa sisään ylivoimalla Ville Leskisen ja Mikko Kousan esityöstä. Ässät tuli tasoihin muutamaa minuuttia ennen erän loppua Leevi Viitalan uran ensimmäisellä Liiga-osumalla. Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta.

Kolmannessa erässä kotijoukkue nosti kytkintä ja erä oli selvästi ottelun tasaisin. Ässät pääsivät aloittamaan erän ylivoimalla, mutta avausosuma nähtiin tasakentällisin ajassa 47:02, kun Liigan maalipörssiä johtava Sebastian Wännström ampui kiekon IFK-maaliin suoraan aloituksesta. IFK ei kuitenkaan taipunut, vaan tasoitus tuli Joonas Lyytisen lavasta ylivoimalla ajassa 52:27 Broadhurstin ja Tallbergin esityöstä. Kotijoukkue pääsi vielä ylivoimalle kolmannen erän loppuun, mutta IFK:n alivoima kesti ja edessä oli jatkoaika.

Heti jatkoajan alkuun alkoi tapahtua. Ville Leskinen esti porilaishyökkääjän puolittaisen läpiajon kaksiminuuttisen arvoisesti ja IFK joutui pelaamaan kolmella neljää vastaan. Hienosti jo päätöserässä puolustanut alivoima kuitenkin taisteli minuutit pois kellosta ja blokkasi Ässien laukaukset Frans Tuohimaan johdolla. Lopulta Leskinen vapautui jäähyaitiosta ja vain hetkeä myöhemmin ”Lese” ampui kiekon puolustajan jaloista ohi Söderströmin ja lisäpiste matkasi Lehtimäen kyydissä Stadiin.

IFK pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona Vaasassa Sportia vastaan.