logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

FORENOM MATSIRAPORTTI: HIFK:lle kolmas vierasvoitto putkeen – Tour de Böndellä hyvä meininki!

Pelicans-HIFK 0–4 (0–1, 0–3, 0–0)

HIFK otti perjantaina kolmannen peräkkäisen vierasvoiton, kun Pelicans otti lukua vakuuttavan esityksen jälkeen. Juha Jääskä teki kaksi maalia ja Frans Tuohimaa otti 21 torjunnalla kauden neljännen nollapelinsä. Voiton myötä HIFK nousi sarjataulukossa toiseksi.

HIFK oli edellisen kerran voittanut runkosarjapelin Lahdessa kaudella 2015–2016, mutta nyt viiden vuoden kierre tuli hienolla tavalla päätökseen. Alkutahdit iski ylivoimalla Jere Sallinen ensimmäisessä erässä ja sen jälkeen estradin valloitti Jääskän johtama ketju.

Toisessa erässä HIFK:n 2–0-maalin teki läpiajosta Jääskä. Sallinen antoi nerokkaan syötön Jääskälle, joka hautasi kiekon varmasti yläpesään.

– Kiekko tuli niin hienosti lapaan täyteen vauhtiin, että olihan siitä pakko hoitaa syöttöpiste Salliselle. Nyt on pelissä hyvä buugi, jatketaan samalla meiningillä huomenna Jyväskylässä, Jääskä kommentoi.

Jääskä on pelannut tällä kaudella sentterinä, omalla lempipelipaikallaan. Perjantain matsissa laidoilla pelasivat Rasmus Heljanko ja Elis Hede, joka teki toisen erän loppupuolella puolittaisesta läpiajosta uransa kolmannen liigamaalin.

– Oli hyvä peli meidän ketjulta ja koko jengiltä. Ja hieno juttu, että saatiin tehoja meidän ketjun jätkille.

Joukkue taisteli loppuun asti huikealla asenteella. Siitä hieno osoitus oli Micke Åstenin blokkaama kova laukaus kymmenen sekuntia ennen loppua, vaikka taululla oli numerot 0–4.

HIFK:n puolustajan Johan Motinin toisen erän taklaus vietiin kurinpitokäsittelyyn.

Katso ottelun lehdistötilaisuus tästä linkistä.

Katso ottelun maalikooste tästä linkistä.

Matsin tilastot

Tour de Bönde jatkuu heti huomenna Jyväskylässä. Seuraa peliä C Morelta!

Näytä kaikki uutiset