FORENOM MATSIRAPORTTI: Kärpät puristi niukan voiton Nordikselta

HIFK–Kärpät 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)

HIFK pelasi toisen erittäin kovatempoisen ja intensiivisen matsin neljään päivään. Tiistain CHL-peli Frölundaa vastaan oli huima taistelu, eikä perjantai-illan matsi Kärppiä vastaan siitä paljon, jos yhtään, jäänyt. Ottelun yleisömäärä oli 7105 ja Nordiksella oli jälleen mahtava fiilis. HIFK:n pelissä oli kaikkea paitsi maaleja. Kärpät teki kaksi, joista ensimmäisen onnekkaalla pompulla ja toisen tyhjiin, ja niin pisteet matkasivat Ouluun.

Heti ensimmäisestä minuutista lähtien näki, että molemmat jengit ovat täysillä kehissä. Pelin intensiivisyys, taklauksien määrä, blokatut laukaukset ja joka pelaajan työmäärä olivat sillä tasolla, että matsi näytti pudotuspelikiekolta. Molemmat puolustivat niin tiiviisti, että laukaisumäärät maalia kohti jäivät pieneksi: HIFK:lla kuteja maalia kohti oli 22 ja Kärpillä 12.

Kärpät teki avausmaalinsa, kun ensimmäistä erää oli pelattu 18 minuuttia. Ludwig Byström heitti kiekon maalille ja se kimposi kahden luistimen kautta maaliin: 0–1. Loppunumerot syntyivät tyhjiin reilu minuutti ennen loppua.

HIFK laukoi enemmän ja älykiekkodatan mukaan myös hallitsi kiekkoa ja luisteli enemmän, mutta maaleja ei syntynyt.

Seuraava matsi on heti lauantaina, kun HIFK kohtaa Hämeenlinnassa HPK:n jonka päävalmentajaksi nimettiin tällä viikolla Jarno Pikkarainen, joka koutsasi HIFK:ta kahdella edelliskaudella.

Ottelun tilastot

Katso valmentajien haastattelut ja maalikooste

Näytä kaikki uutiset