FORENOM Matsiraportti: Musta minuutti viimeisessä erässä

HIFK - SaiPa 1–3 (0-1, 1-0, 0-2)

HIFK:n neljän ottelun viikko käynnistyi himamatsilla SaiPaa vastaan. Tasainen ja vähämaalinen kohtaaminen ratkesi kolmannessa erässä vieraiden viimeisteltyä lyhyen ajan sisään kahdesti.

Ottelun ensimmäinen erä lähti HIFK:lle epätavalliseen tapaan hieman varovaisesti käyntiin. Muutenkaan ensimmäiseen parikymppiseen ei juuri vaarallisia tilanteita nähty ja erä näytti päättyvän maalittomana.

SaiPa oli kuitenkin eri mieltä ja keltapaidat iskivät ottelun avausmaalin 30 sekuntia ennen erän päättymistä.

Toiseen erään himajengi tuli raikkaalla ilmeellä. Erä alkoi HIFK-ylivoimalla ja Jesse Saarinen onnistui lyömään erikoistilanteesta lukemiksi 1-1 ajassa 21:41.

SaiPa onnistui hetkeä myöhemmin saamaan kiekon toistamiseen ottelussa ohi Frans Tuohimaan, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 1-1.

Ottelun viimeinen kaksikymppinen eteni tasaisissa merkeissä. Erän kahdeksas minuutti muodostui kotijoukkueelle kohtalokkaaksi.

Ensin Tomas Zaborsky pääsi tinttaamaan lähietäisyydeltä SaiPan johtomaalin ajassa 47:16 ja seuraavasta hyökkäyksestä lappeenrantalaisten Jarno Koskiranta kasvatti johdon kahteen ajassa 47:51.

HIFK rummutti loppuottelun kohti Matej Tomakin vartioimaa SaiPa-maalia, mutta maalikehikkoa lähemmäs kotijoukkue ei enää päässyt. Loppulukemat Nordiksella olivat 3–1 vieraiden eduksi.

Ottelun jälkeisen valmentajien lehdistötilaisuuden, ottelukoosteen ja tilastot löydät Liigan kotisivuilta.

HIFK suuntaa jo heti keskiviikkona Kouvolaan KooKoon vieraaksi. Perjantaina stadilaiset vierailevat Lahdessa ja lauantaina Jyväskylässä.