FORENOM MATSIRAPORTTI: Niukka tappio Porissa – Ässät rokotti alivoimalla

Ässät-HIFK 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Vieraspelireissu Poriin ei tuottanut tällä kertaa pisteitä, kun viime peleissään haparoinut Ässät sai kovan taisteluvaihteen silmään ja puristi kolme pistettä tililleen. Ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Ässien Nicolas Moutrey karkasi alivoimalla läpiajoon ja upotti kiekon yläpesään.

Viime matseista poiketen HIFK ei tällä kertaa voittanut laukaisutilastoa aivan pystyyn. Ässät voitti laukaisutilaston 47-41, mutta HIFK kiekonhallinnan 55-45. Ylivoimaa nähtiin jälleen hyvin vähän, sillä molemmat joukkueet saivat vain kaksi jäähyä, eikä kumpikaan osunut noilla ylivoimilla tolppien väliin.

HIFK meni ottelussa johtoon, kun avauserää oli pelattu 18.31. Pitkään ilman maalia ollut Jere Innala taisteli maalinedustilanteen loppuun asti ja tuikkasi stadilaiset johtoon. Ässät iski takaisin kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa. Teemu Lepaus sai kiekon vapaana maalin eteen ja lirutti längistä pelin tasoihin.

Kolmannessa erässä nähtiin pelin ratkaisu. HIFK pelasi ylivoimalla, kun Moutrey pääsi yksin läpi ja teki matsin viimeisen maalin.