FORENOM MATSIRAPORTTI: Nordiksella lähes 8000 katsojaa! – HIFK:lle upea voitto

HIFK-HPK 6-2 (4-0, 0-0, 2-2)

Lauantai-ilta jää historiaan HIFK:n ensimmäisenä kotiotteluna koronarajoitusten jälkeen. HIFK-yhteisö äänesti jaloillaan, oliko tätä hetkeä odotettu, vai pelätty ja täytti Nordiksen lähes viimeistä paikkaa myöten. Peräti 7887 katsojaa todisti paikan päällä rajoitusten poistumista ja HIFK:n upeaa 6-2-voittoa HPK:sta.

Käytävillä ja katsomossa vapautunut ja iloinen fiilis näkyi ja kuului. Ihmiset nauttivat yhdessäolosta HIFK-perheen kesken, pääsivät tuttuihin mestoihinsa erätaukoja viettämään matsin tapahtumia spekuloiden ja saivat tuulettaa kuusi kertaa HIFK:n maalia. Tämä oli ilta, jota kaikki olivat odottaneet ja harva paikalla ollut unohtaa.

Lämmin kiitos kaikille paikalla olleille ja kotikatsomoissa matsia seuranneille!

Jos viikon aiemmat matsit olivat snadisti hapuilevia, tällä kertaa HIFK otti vastustajalta luulot pois heti kättelyssä. ”Punainen kymppi” oli aikoinaan tuttu termi Nordiksella. Sillä tarkoitettiin HIFK:n kotimatsin ensimmäistä kymmentä minuuttia, jonka aikana taklattiin vastustajat seinälle ja tehtiin pari kolme maalia. Nyt taklauksia nähtiin ja maaleja peräti neljä kappaletta.

Petteri Wirtanen avasi maalihanat heti ensimmäisessä vaihdossa, Miro Väänänen teki hienosti 2-0 ja Sebastian Dyk katkaisi kuuden ottelun maalittoman putkensa ampumalla yläpesään 3-0. Siinä vaiheessa HPK vaihtoi veskaria, mutta heti seuraavassa vaihdossa Elis Hede teki stadilaisten neljännen maalin. Game over.

HPK pääsi kolmannessa erässä näköetäisyydelle tehtyään nopeassa tahdissa kaksi maalia, mutta Jordan Schmaltz ampui 5-2 ajassa 49.00 ja kippari Teemu Tallberg teki loppunumerot tyhjiin.

Katso ottelun maalikooste ja valmentajien haastattelut

Seuraava matsi pelataan tiistaina, kun CHL:n lohkovaiheen ratkaisuhetket ovat käsillä. HIFK pelaa kotona ja vastassa on Frölunda HC, joka on yksi koko maanosan parhaimmista joukkueista. Osta flabat matsiin Ticketmasterista!