HIFKK-Espoo
ti 10.09.2024 klo 18:30

FORENOM Matsiraportti: Paikoissaan tehokas KalPa nollasi HIFK:n

KalPa - HIFK 4–0 (1-0, 2-0, 1,0)

HIFK pelasi viikon ensimmäisen matsinsa perjantaina Kuopiossa. Sarjataulukossa pykälän stadilaisten edellä ollut KalPa viimeisteli tehokkaasti ja onnistui pitämään oman maalinsa puhtaana. HIFK joutui palaamaan himaan tyhjin käsin.

Ottelun ensimmäinen kymppi oli HIFK:n. Punaisissa pelannut vierasjoukkue hallitsi kiekkoa ja ampui yli tusinan verran kohti Eero Kilpeläisen vartioimaa maalia, mutta ilman tulosta.

Ajassa 11:31 HIFK:n Jere Salliselle tuomittiin estämisrangaistus ja kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Vasta ensimmäisen ylivoimansa aikana kuopiolaiset saivat aikaan illan ensimmäiset laukauksensa maalia kohti ja ajassa 13:31 KalPan Aapeli Räsänen survoi irtokiekon ohi Niilo Halosen. Videotarkastuksen jälkeen KalPa siirtyi 1–0-johtoon.

HIFK vei ensimmäisen erän laukaukset maalia kohti 16-7, mutta erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa.

Kuopiolaiset menivät toisen erän alussa 2–0-johtoon ja ennen erän puoliväliä HIFK-ylivoima nukkui hyökkäysalueelle tullessaan, ja KalPa pääsi hyökkäämään kahdella nollaa vastaan. Henri Knuutinen viimeisteli alivoimalla lukemiksi 3-0 ennen ottelun puoliväliä.

Toinen erä oli ensimmäistäkin kummallisempi tilastojen valossa. KalPan Kilpeläiselle kirjattiin 10 torjuntaa ja HIFK:n Haloselle nolla.

Kolmanteen erään HIFK:n valmennus reagoi ja herätelläkseen omiaan vaihtoi tolppien väliin Frans Tuohimaan.

Viimeisen kaksikymppisen aikana maalinteossa onnistui ainoastaan keltapaitainen kotijoukkue. Kai Kantola viimeisteli ylivoimalla oman irtokiekkonsa ja lukemat 4-0 ajassa 43:18.

Laukaukset maalia kohti kirjattiin ottelussa HIFK:lle 32-14, mutta sarjapisteet KalPalle 3-0.

Ottelukoosteen ja tilastot löydät Liigan kotisivuilta.

HIFK pelaa viikon toisen ottelunsa Nordiksella HPK:ta vastaan lauantaina klo 17:00.