HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

FORENOM MATSIRAPORTTI: Pinnat Göteborgiin Patrik Carlssonin tuplamaaleilla

IFK - Frölunda 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

Panokset olivat lähestulkoon tapissa Nordiksen tiistai-illassa, kun IFK kohtasi SHL:n suurseuran ja nelinkertaisen CHL-mestarin Frölundan. IFK johti matsia jo kahteen otteeseen, mutta ex-IFK Patrik Carlssonin tuplamaalit olivat liikaa ja pisteet lähtivät vierasjoukkueen mukaan lukemin 3-2.

Avauserä tarjosi alusta alkaen reilusti tunnetta ja kovia taklauksia jaettiin puolin ja toisin. Vierasjoukkue aloitti vahvasti ja Michael Garteig joutuikin avauserässä tiukoille torjuen 12 laukausta. Erän ainoan maalin teki kuitenkin IFK. Ajassa 13:00 Micke Åsten pääsi nokikkain Frölunda-veskari Tomkinsin kanssa ja ampui kiekon kainalosta sisään.

Toisessa erässä vierailijat laittoivat entistä suurempaa vaihdetta silmään ja kotijoukkue oli ajoittain vaikeuksissa kiekollisen pelinsä kanssa. Kumpikin joukkue selvitti kaksi alivoimaa, mutta erän loppuun iski Frölunda. Filip Johansson ampui kiekon etukulmasta maaliin Patrik Carlssonin syötöstä.

IFK sai kolmanteen erään loistavan startin, kun Jordan Schmaltzin painava viivakuti upposi vierailijoiden maaliin Eetu Koivistoisen ja Jere Innalan syötöistä. Kuitenkin vain minuuttia myöhemmin Carlsson spurttasi IFK-puolustuksen läpi ja ampui tarkasti kiekon maaliin aivan tolpan vierestä. Sama mies oli toistamiseen asialla alivoimalla ajassa 49:19. Tästä ei IFK enää noussut ja pisteet matkasivat Göteborgiin.

IFK kohtaa Frölundan Göteborgissa ensi viikon tiistaina, ja jatkopaikkaan vaaditaan kahden maalin voitto.