FORENOM Matsiraportti: Piste sarja-avauksesta Jyväskylästä

JYP - HIFK 2–1 JA (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

HIFK aloitti Liigakauden 2021-2022 vierasmatsilla Jyväskylässä.

Stadilaiset hallitsivat ottelun ensimmäistä erää. Laukaukset maalia kohti kirjattiin vierasjoukkueen eduksi lukemin 14-4 ja mukaan mahtui kourallinen vähintään päteviä maalipaikkojakin.

HIFK:n kauden ensimmäinen maali kirjattiin toista kauttaan punaisissa pelaavan jenkkihyökkääjä Alex Broadhurstin nimiin. Broadhurst ohjasi Teemu Tallbergin syötön maalin edestä luistimensa sisäsyrjällä JYPin maaliin ajassa 16:08.

Toiseen erään kotijoukkue sai unelma-alun, kun 17-vuotias Joakim Kemell ohjasi pelin tasoihin ajassa 22:28. Tasoitusmaalin myötä JYP sai myös hetkellisesti peliä haltuunsa ja kiekonhallintakin tasoittui.

Tasalukemista 1-1 lähdettiin ottelun kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty. Lähimmäksi pääsi HIFK:n Jere Innala, joka ampui ristitolppaan. Jatkoajalle lähdettäessa laukaukset maalia kohden kirjattiin stadilaisille lukemin 33-16.

Jatkoaika ehti vanheta ainoastaan 51 sekuntia, kunnes kotijoukkueen Patrik Siikanen ampaisi puolittaiseen läpiajoon ja ratkaisi lisäpisteen JYPille. HIFK:lle Liiga-avauksesta siis yksi sarjapiste.

Ottelun tilastot, koutsien lehdistötilaisuus ja ottelukooste löytyvät Liigan kotisivuilta.

Kausi jatkuu heti lauantaina Lahdessa Pelicansin vieraana.