FORENOM matsiraportti: Sarjakärjessä joulutauolle

KooKoo-IFK 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

IFK matkusti perjantaina viimeiseen joulutaukoa edeltävään otteluun Kouvolaan, jossa kohtasivat sarjan ykkönen ja kakkonen. Tahmean startin jälkeen IFK nousi johtoon ja suojelikin johtoasemaansa lähes puoli tuntia. KooKoo tuli kuitenkin tasoihin vain viisi minuuttia ennen kolmannen erän päätösvihellystä. Illan sankari Sebastian Dyk onnistui kuitenkin maalinteossa vielä toistamiseen ja varmisti IFK:lle täyden pistepotin.

Ottelun avauserässä ei nähty lainkaan tilastomerkintöjä. Vahvassa vireessä läpi syyskauden ollut Juha Jääskä nosti kertaalleen rystyllä kiekon ylärimaan, mutta muutoin avauserässä ei maalipaikoilla mässäilty. Michael Garteig torjui stadilaisten maalilla avauserässä vain kertaalleen.

Toisessa erässä maalihanat orastavasti avautuivat. Valtakunnan kovin ylivoima käytti illan ainoan saumansa kun toinen erä oli ylittänyt puolivälin. Alex Broadhurst syötti alivoimaneliön keskelle hiipineelle Sebastian Dykille, joka ei erehtynyt, vaan painoi kiekon suoraan syötöstä verkkoon. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Teemu Tallberg. IFK selvitti vielä toisen erän loppuun alivoimansa ja lähti 1-0-johdosta tauolle.

Kolmannessa erässä kotijoukkue oli vaarallisimmillaan hakiessaan tasoitusosumaa. Ja lopussa kiitos seisoi. Ajassa 54:26 Kim Strömberg onnistui maalinteossa ja toi kouvolalaiset tasoihin. Mutta vain kolmea minuuttia myöhemmin KooKoon puolustus nukahti, ja Teemu Tallberg sai pomppukiekon jälkeisestä tilanteesta pelattua kiekon maalin eteen luistelleelle Dykille, joka iski illan toisen osumansa ja loppulukemat IFK:lle 2-1.

– Oltiin valmiina alusta saakka ja pystyttiin rytmittämään peliä. Tänään vaadittiin täydet 60 minuuttia hyvää peliä ja miellytti se kypsyys, mitä joukkueesta löytyi, summasi IFK-valmentaja Jan Lundell CMoren haastattelussa ottelun päätyttyä.

– Nousujohteinen syksy ja ollaan oikealla suunnalla.

Näin ollen IFK lähtee joulun viettoon sarjakärjessä ja pelaa seuraavan ottelunsa tapaninpäivänä. Seuraava kotiottelu puolestaan pelataan 28.12. kun Nordikselle saapuu Ässät Porista.