HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

FORENOM MATSIRAPORTTI: Vieraskiertueelta täysi pistepotti

JYP-IFK 4-5 (3-2, 1-1, 0-2)

IFK:n neljän pelin viikko huipentui lauantaina Jyväskylässä. Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, mutta jopa kaksi kertaa kahden maalin tappioasemassa ollut IFK nousi kerta toisensa jälkeen rinnalle ja lopulta ohi. Stadilaisille siis täydet pisteet kaikista viikon vierasotteluista.

JYP aloitti ottelun vahvasti ja alle seitsemän minuutin kohdalla kotijoukkue meni jo 2-0 johtoon Robert Rooban ja Jarkko Immosen maaleilla. IFK:n ensimmäinen osuma nähtiin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun huippuillan pelannut jenkkisentteri Alex Broadhurst niittasi IFK:lle 1-2-kavennuksen Teemu Tallbergin syötöstä. Avauskympin päätteeksi Rooba vei vielä toisella osumallaan JYP:n 3-1-johtoon. Erän viimeisellä minuutilla Broadhurst toi IFK:n jälleen maalin päähän niin ikään toisella osumallaan.

Heti toisen erän alkupuolella JYP siirtyi jälleen kahden maalin johtoon Severi Lahtisen osumalla. Sitten alkoi IFK:n kiri. Ville Varakas tälläsi siniviivalta kiekon ohi Markus Ruusun ja toiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 3-2-johdossa.

Kolmannen erän alussa IFK pääsi kaksi kertaa ylivoimalle, ja jälkimmäisen ylivoiman loppupuolella Mikko Kousa ampui ranteella siniviivalta maskin takaa IFK:n tasoihin. Illan voittomaali syntyi Ville Leskisen lavasta. Jesse Saarisen huippusyöttö tavoitti takatolpalle unohtuneen Leskisen, joka ei näitä paikkoja missaa. JYP haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Näin loppulukemat stadilaisten hyväksi 5-4.