logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

GIGANTTI Pregame Studio: Erilaisia ärsykkeitä

play

HIFK - KalPa klo 18:30. Ovet auki klo 17:00.

HIFK kohtaa tänään keskiviikkona KalPan kotonaan. Ottelu on viimeinen Nordiksella ennen perjantain vieraspelin jälkeen alkavaa reilun viikon mittaista joulutaukoa.

Matsi alkaa klo 18:30 ja hallin ovet avataan puolitoista tuntia aiemmin klo 17:00.

Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Jäähallin ovilla tarkistetaan 16 vuotta täyttäneiltä ottelulipun lisäksi koronapassi sekä kuvallinen henkilötodistus.

Sarjan kärjessä

HIFK lähtee illan otteluun neljän matsin voittoputkessa ja johtaa ennätystasaista sarjaa. Liigan kärkikuusikko mahtuu neljän pisteen sisään.

Stadilaiset ovat jääneet viimeisessä 19 ottelussaan vain kahdesti ilman sarjapisteitä. Voittoja otantaan mahtuu kaikkiaan 14.

Liigan pistepörssin kymmenen kärkeen mahtuu kaksi HIFK-pelaajaa. Hyökkääjät Eetu Koivistoinen (10+13=23) sekä Otto Paajanen (8+15=23) ovat tasapistein sijoilla yhdeksän ja kymmenen. Paajasta useammin maalinteossa onnistunut Koivistoinen kantaa tänään KalPa-matsissa kultakypärää.

GIGANTTI Pregame Studio

Pregame Studiossa kuullaan edellisessä ottelussa tehot 1+1 merkkauttanutta Elis Hedeä. Toisen polven HIFK:lainen on toisella kaudellaan Stadissa saanut enemmän vastuuta, ja monipuolinen hyökkääjä on nähty useassa eri roolissa.

– Joka päivä tulee erilaisia ärsykkeitä, kun pääsee pelaamaan uusien kavereiden kanssa. Sekin on osa tätä prosessia, että osaa ottaa sen vastaan ja oppia uusia juttuja, Hede kertoo.

Kuopiolaisten terveiset Stadiin lähettää KalPa-kapteeni Tuomas Kiiskinen.

HIFK:n asiantuntija Harri Rindell lähestyy matsia tutusti kolmella pointillaan.

Debyyttejä

Maajoukkuekomennukset pakottavat HIFK:n tekemään muutamia muutoksia kokoonpanoonsa. Illan matsissa nähdään kaksi seuran U20-joukkueen hyökkääjää.

Jere Innalan kärsiessä vielä kahden ottelun ajan pelikieltoaan ja Roni Hirvosen matkustettua Kanadaan U20 maailmanmestaruuskilpailuihin, nousee Kolleista kaksi hyökkääjää Liigaan.

19-vuotias Jesse Seppälä debytoi illalla Liigassa. 172-senttinen Seppälä on tehnyt U20 SM-sarjassa 41 otteluun tehot 22+15=37, ja nähdään tänään HIFK:n ykkösessä.

Jaani Holopainen hyökkää puolestaan nelosessa. 20-vuotias oikealta ampuva Holopainen on viimeistellyt Kolleissa 42 ottelussa tehot 24+13=37. Holopainen teki Liigadebyyttinsä HIFK:ssa kaudella 2020 5. helmikuuta 2020 ottelussa HPK:ta vastaan.

Torjuntavuorossa tänään on kanadalaisvahti Michael Garteig. Illan matsi on Garteigin kauden 17.

Maalivahti Niilo Halonen on A-maajoukkueen mukana Moskovassa ja kakkosvahtina tänään on Roope Taponen. 20-vuotias Taponen pelasi edelliset viikot lainalla Ilveksessä, ja torjui maanantaina Tampereella 3–1-voiton Kärpistä.

 

 

HIFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

34 Michael Garteig
40 Roope Taponen (varalla)

Hyökkääjät

78 Jesse Seppälä – 31 Eetu Koivistoinen – 51 Juha Jääskä
18 Teemu Tallberg – 25 Alex Broadhurst – 54 Sebastian Dyk
91 Elis Hede – 13 Otto Paajanen – 79 Olli Palola
45 Micke Åsten – 14 Petteri Wirtanen – 27 Jaani Holopainen

Puolustajat

55 Kasper Kotkansalo – 57 Johan Motin
10 Sam Jardine – 93 Jordan Schmaltz
28 Rony Ahonen – 4 Miro Karjalainen
29 Tobias Winberg

Loukkaantuneet: Joonas Lyytinen (3–4 vkoa), Yohann Auvitu (1-2 vkoa), Miro Väänänen (day-to-day), Leevi Teissala (day-to-day), Mico Luoto (day-to-day)

Pelikiellossa: Jere Innala, Otto Karvinen

HIFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Elis Hede

Näytä kaikki uutiset