live
0-0

HIFK kompensoi omat hiilipäästönsä kaksinkertaisesti yhteistyössä Compensaten kanssa

HIFK:n vastuullisuusohjelma koostuu kolmesta teemasta: yritysvastuullisuus, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus sekä ympäristövastuullisuus. Ympäristövastuullisuusohjelman tavoitteena on pienentää yrityksen ja yhteisön hiilijalanjälkeä, kasvattaa ympäristölle positiivista kädenjälkeä sekä kompensoida se, mitä ei voida muilla tavoin pienentää.

Vuodesta 2019 lähtien HIFK on tehnyt yhteistyötä ympäristövastuullisuuden osalta Compensaten kanssa.

HIFK on tämän ja viime kauden aikana kompensoinut 18400 kilometriä bussikuljetuksia sekä lentomatkoja, joista on aiheutunut 59,41 hiilidioksiditonnia päästöjä. Tämä vastaa noin kuuden suomalaisen vuosittaisia päästöjä.

Päästöjä kompensoidaan tukemalla rahallisesti Compensaten ympäristöprojekteja ympäri maailman. HIFK kompensoi tuottamiaan päästöjä kaksinkertaisesti, eli yhtä päästötonnia kohti sidotaan kaksi tonnia hiilidioksidia puita istuttamalla ja hiilinieluja luomalla.

– Meille on ollut tärkeää kuulla ympäristövastuullisuuden asiantuntijoita ja olemme saaneet korvaamatonta apua siinä, että olemme ymmärtäneet ensinnäkin sen, missä mennään ja mitä meiltä odotetaan. Tämän jälkeen olemme päässeet ottamaan konkreettisia askeleita – ensimmäisenä kulkemiset ja siitä pääsemme laajemmin eteenpäin. Työ ei lopu varmasti koskaan ja tavoitteena meillä onkin juurruttaa ympäristövastuullinen ajattelu koko organisaatioon, kertoo HIFK:n myyntijohtaja Markus Lindström.

Ilmasto on kaikkien asia ja määrittelee meidän kaikkien tulevaisuutta.

– Yhteistyömme HIFKin kanssa osoittaa konkreettisesti, miten kompensointi parhaimmillaan toimii osana laajempaa ympäristövastuullisuutta. Kun ymmärrämme päästöjämme, niiden vähentämisestä tulee konkreettisia arjen valintoja, sanoo Compensaten toimitusjohtaja Elina Kajosaari ja jatkaa:

– Ilmastokriisi ei tapahdu tuolla jossain, vaan myös täällä meillä. Ilmaston lämpeneminen uhkaa esimerkiksi myös perinteistä talviurheilua. Vastuun kantaminen vaatii joukkuepeliä.

Tilanteen arvioinnista muutoksiin

Parhaimmillaan kompensoinnin avulla päästään kehittämään yrityksiä. Kun kompensointia varten tuotetaan luvut, päästään näkemään todellinen lähtötilanne. Sitä kautta yritys pystyy konkretisoimaan päästönsä ja tekemään valintoja, jotka pienentävät niitä.

Suurimpia ympäristöpäästöjä HIFK:n toiminnasta aiheutuu liikkumisesta, tilojen lämmityksestä sekä tapahtumien ruokailuista.

HIFK on kompensoinut kaudesta 2019–2020 joukkueen kuljetuksista aiheutuvat päästöt Compensaten kautta. Päästöjä myös pyritään pienentämään koko ajan.

HIFK:n Bättre Folk -kannattajayhteisön jäsenillä on käytössään mobiilipalvelu, jossa he pystyvät lunastamaan pelipäivinä maksuttoman kertalipun HSL:n AB-vyöhykkeiden sisällä matkustaessaan. Palvelulla pyritään edistämään julkisten kulkuvälineiden käyttämistä.

Restelin operoima Food&Events Tapahtumaravintolat vastaa Helsingin Jäähallin ravintolatoiminnasta. Viime kaudella Restel vähensi muun muassa muovijätteen määrää Helsingin Jäähallilla korvaamalla perinteiset muoviset oluttuopit kierrätettävällä oluttuopilla. Restel tekee yrityksenä jatkuvasti toimenpiteitä ympäristövastuullisuuden edistämiseksi ja Restelin omistava Tradeka on sitoutunut YK:n Global Compact-periaatteisiin, johon näin myös Food&Events Tapahtumaravintolat Helsingin Jäähallilla on sitoutunut.

Jääkenttäsäätiö vastaa HIFK:n joukkueen infrasta. Hallin lämmitys ja viilennys toteutetaan ensisijaisesti Vantaan Energian kanssa yhteistyössä ”roskasähköstä”. Säätiö toimittaa roskat ja niistä tuotetaan ympäristöystävällisempää sähköä. Jääkenttäsäätiö on ekokompassi-yritys ja tekee koko ajan toimia, joilla päästöjä voidaan pienentää. Sähkö siirretään Helenin kautta ja heidän kanssaan on rakennettu tällä kaudella 12 sähköautojen latausasemaa hallin ympäristöön sekä muihin harjoitushalleihin. Ratkaisulla tuetaan ympäristöystävällisempää liikkumista ja lisääntyvän sähköautokannan  tarpeita.

Näytä kaikki uutiset