Juhlat on juhlittu – paluu arkeen heti tiistaina

HIFK kohtaa tiistaina Nordiksella Pelicansin. Liput voit skaffata Ticketmasterista!

Lauantaina juhlittiin Lennu Petrellin uraa loppuunmyydyllä Nordiksella, mutta kovin pitkään HIFK:n pelaajat eivät ikimuistoista iltaa ehtineet sulatella. Maanantaina palattiin sorvin ääreen jäätreeneissä ja tiistaina skulataan taas, kun Pelicans saapuu Nordikselle.

HIFK on seitsemän ottelun pisteputkessa. Voittoja on tullut viisi ja kahdesti on tullut tappio rankkariskabassa. Pelicans oli sarjan alkupuolella kovassa vedossa, mutta kuudesta viime pelistään se on voittanut vain kaksi. Sarjataulukossa lahtelaisjoukkue on viidentenä, pykälän HIFK:ta edellä.

– Hieno ilta oli lauantaina, mutta kyllä tänään treeneissä huomasi joka jätkästä, että katseet ovat tiukasti tiistain kotimatsissa. Nukuttiin ja nyt mennään eteenpäin, hyökkääjä Juha Jääskä sanoi.

Runkosarjaa on pelattu alle kolmannes ja Jääskä on tehnyt jo viisi maalia. Se on puolet hänen uransa ennätyslukemasta, joka syntyi viime kaudella. Paljon Jääskän monipuolisuudesta kertoo se, että hän on jokaisella kuudella liigakaudellaan ollut tehotilastossa plussalla.

Viime viikonlopun peleissä Jääskä sai komennuksen ykkösketjuun, kun Olli Palola oli sivussa. Perjantaina Kuopiossa ei tullut tehoja, mutta lauantaina hän teki HIFK:n avausmaalin ja sai tehotilaston saldoksi komean +3. Alkukauden Jääskä pelasi pääasiassa kolmosketjussa.

– Onhan se niinkin, että silloin pitää tehdä tulosta, kun ykkösketjuun pääsee, mutta kyllä minä koko ajan perustan oman pelaamiseni niihin asioihin, millä olen liigajengiin päässyt minkä ansiosta olen saanut täällä pelata. Eli joka vaihdossa painetaan täysillä hommia molempiin suuntiin, eikä oteta vapaailtoja.

Lähihistoria Pelicansin kanssa on kaksijakoinen. Kausilla 2010–2016 HIFK voitti kolmea vaille kaikki keskinäiset ottelut, sitten mentiin vuosi tasatahtiin ja 2017–2020 Pelicans voitti peräti 11 joukkueiden 12 keskinäisestä matsista. Viime kaudella HIFK kuittasi neljästä pelistä kolme voittoa.

– Kova ja liikkuva jengi niillä on koossa tälläkin kaudella. Tuttuja jätkiäkin siellä on paljon, ja se tuo aina pientä ekstralatausta peliin.

HIFK–Pelicans skulataan Nordiksella tiistaina 2.11. kello 18.30. Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Näytä kaikki uutiset