logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Liigan jättiläiset kohtaavat perjantaina – Etelä vastaan Pohjoinen

HIFK:n ja Kärppien keskinäiset ovat sarjan katsotuimmat ottelut. Perjantaina herkkua on taas luvassa.

Perjantaina Stadin lisäksi puoli Suomea kääntää katseensa Nordikselle, kun Kärpät saapuu HIFK:n vieraaksi. Kotona katsotaan ja hallilla viihdytään. Ja kun HIFK ja Kärpät kohtaavat, hallissa yleisömäärä on tapissa ja tv:n katsojaluvut ovat kaikista Liigapeleistä ylivoimaisesti korkeimmat. Joukkueiden kohtaamisista on kymmenen viime vuoden aikana tullut sarjan kovin ja valovoimaisin ottelupari.

Molemmilla on tällä kaudella kovat piipussa ja joukkueilla riittää tulivoimaa. HIFK on aloittanut liigakauden ailahdellen, mutta tiistain CHL-matsissa Frölundaa vastaan joukkue oli erittäin kovassa iskussa. Kovatasoinen vastustaja sai puristettua HIFK:sta irti kauden parhaan esityksen, vaikka se ei voittoon riittänytkään.

Kärpissä ovi kävi molempiin suuntiin kevään ja kesän aikana, mutta jälleen kerran Ouluun on kasattu laadukas joukkue. Ennen keskiviikkoillan matsia Kärpät ei ollut hävinnyt vielä yhtään ottelua varsinaisella peliajalla, eli pisteputki on tällä hetkellä kahdeksan matsin mittainen.

Osta liput matsiin Ticketmasterista!

SEURAA HEITÄ

HIFK

Eetu Koivistoinen

Taitava ja luisteluvoimainen sentteri alkaa päästä iskuun loukkaantumisen jäljiltä. Hyökkäyspelissä ja erityisesti ylivoimalla jatkuva uhka vastustajalle ja on puolustuspäässä kova luu ulottuvuutensa ja pelikäsityksensä ansiosta.

Jordan Schmaltz

Taitava jenkkipuolustaja on päässyt hyvin sisään joukkueen pelitapaan ja Liigan vaatimustasoon. Tärkeä pelaaja ylivoimalla viivamiehenä. Tehnyt maalin kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

Kasper Kotkansalo

Liigakauden sensaatio, ottanut huimia harppauksia viime kaudesta. Tasapainoinen, vahva ja älykäs oman pään luuta, hyökkäyspelissä jatkuvasti pelivalmis ja ampuu tarkasti ja lujaa.

KÄRPÄT

Ville Leskinen

Kotiseuraansa HIFK-visiitin jälkeen siirtynyt hyökkääjä palaa Nordikselle. Oli Stadissa taitava ja tehokas, mutta entinen Liigan pistepörssin voittaja ei ihan saanut parasta irti itsestään. Miten onnistuu tutuissa ympyröissä?

Juhamatti Aaltonen

Pelaaja, joka voi olla täysin näkymätön, mutta voi nappia painamalla olla sarjan paras hyökkääjä. Se on varmaa, että tylsää ei ole, kun ”Juhis” on kaukalossa.

Stanislav Galimov

Mielenkiintoinen haku itänaapurista. 33-vuotias veskari on pelannut koko uransa KHL:ssä ja oli likimain täysin tuntematon Suomessa. Aloittanut kauden erittäin väkevästi.

Näytä kaikki uutiset