logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Liigan parhaat ylivoimajoukkueet vastakkain – ”Tarjoilu on ollut kohdallaan”

HIFK kohtaa tuplapeleissä Kärpät viikonloppuna. Himassa pelataan perjantaina.

Ilmassa on suuren pikkujoulujuhlan tuntua, kun Stadi ja Pohjoinen valmistautuvat kahteen jäsentenväliseen, jotka pelataan perjantaina ja lauantaina. Vastakkain ovat paitsi viime vuosien kovat kilpakumppanit, myös Liigan tämän hetken parhaimmat ylivoimajoukkueet. Kymmenessä viime matsissa HIFK:n ylivoimaprosentti on 31,82 ja Kärpät on puolitoista prosenttia perässä.

HIFK:n ylivoimapeli on kehittynyt paljon kauden ensimmäisistä kymmenestä pelistä ja siihen on monta syytä. Yksi on siinä, että viiden metrin säteellä vastustajan maalista tapahtuu enemmän kuin aiemmin. Laukaukset siniviivalta eivät jää matkan varrelle, irtokiekkojen perään mennään nälkäisenä kuin susilauma ja siten kiekko pysyy hallussa ja hyökkäysalueella kauemmin. Enemmän työtä ja yhteispeli on klikannut.

Yksittäisissä pelaajissa on ollut paljon onnistujia. Puolustaja Jordan Schmaltz on erinomainen viivapelaaja, kiekkovarma ja hyvä syöttelijä. Hyökkääjä Jere Innala löytää hyvin laukaisupaikoille ja hänen tavaramerkkinsä – one-timer toinen polvi jäässä – on tuottanut paljon maaleja.

– No mikäs siinä on ollut ampuessa, kun tarjoilu on ollut kohdallaan. Ylipäätään olemme pelanneet joukkueena hyvin ja nyt on tullut tulostakin. Siihen on tietysti ylivoimapelillä osuutta, mutta myös meidän alivoimapelimme on kehittynyt paljon, Innala sanoi.

Innala on vetänyt neljän viikon pätkän piste per peli -tahtiin ja ollut joukkueen parhaita pelaajia.

– Ihan hyvin meidän ketjulla on mennyt, mutta koneesta täytyy kyllä saada irti enemmänkin. Viime pelissä puolustimme hyvin ja sitä pitää jatkaa molemmissa matseissa Kärppiä vastaan.

HIFK–Kärpät perjantaina kello 18.30 Nordiksella. Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Jere Innala

Näytä kaikki uutiset