logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Lundellille sadas Liigaottelu – HIFK matkustaa lumimyräkässä Mikkeliin

Jukurit - HIFK klo 18:30. Tsekkaa kokoonpano!

Kolmen viikon joulutauko kääntyi pian kolmen ottelun viikoksi. HIFK matkustaa tiistaina sankan lumipyryn saattelemana viikon ensimmäiseen matsiinsa Mikkeliin.

Lähtökohdat Ikioma Areenalla ovat mielenkiintoiset, kun joukkueet kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella.

Kuntopuntarin huiput

Kauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen HIFK on kavunnut sarjataulukossa sijalle neljä.

Kauden kahdeksasta ensimmäisestä pelistään stadilaiset hävisivät neljä, ja vain kahdesta ottelusta mukaan tarttui täydet kolme sarjapistettä.

Lokakuun 17. päivänä Mikkelissä kärsitty 1–4-tappio käänsi kurssin.

Jukurit-tappion jälkeisissä 13 ottelussa HIFK on jäänyt kahdesti ilman pisteitä, ottanut yhdeksän voittoa, joista kahdeksasta täydet kolme pinnaa. Viimeisen kymmenen sarjakierroksen otannalla stadilaiset ovat Liigan kuumin joukkue.

Tehoputki nähtiin marraskuun puolivälissä, kun HIFK otti kolme peräkkäistä voittoa, mukaan lukien 7–1-vierasvoitto Oulussa ja 11–1-kotivoitto Jukureista.

Jukurien alkukauden vaikeudet jatkuivat pitkälle marraskuuhun. Kauden ensimmäisistä 14 ottelusta mikkeliläiset hävisivät 10 ja joukkue ansaitsi vain kolmesta matsista täydet sarjapisteet.

Jukurien kurssi kääntyi marraskuun 18. Nordiksella kärsityn 11–1-tappion jälkeen.

Viimeisen kymmenen matsin otannalla mikkeliläiset ovat kuntopuntarin viidensiä, ja viiden matsin otannalla sarjan toiseksi tehokkain joukkue.

Jukurit on jäänyt edellisessä yhdeksässä ottelussaan kahdesti ilman pisteitä ja putkeen mahtuu kolmen pisteen voitot sarjan kärkijoukkueista Lukosta sekä Ilveksestä. Viime lauantaina kaatui Tappara Tampereella.

Jukurit lähtee matsiin HIFK:ta vastaan viiden ottelun kotivoittoputkessa.

Illan isäntäjoukkueen kultaista kypärää kantaa HIFK:n junnuista Mikkeliin viime kaudella siirtynyt 20-vuotias puolustaja Axel Rindel (4+13=17).

Lundellin satanen

Viikko sitten Edmontonissa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa pronssia voittanut Anton Lundell palaa HIFK:n kokoonpanoon. Maajoukkueen kapteeni on ollut suunnitellussa kisakaranteenissa Suomeen paluunsa jälkeen.

Illan matsi on 19-vuotiaalle Lundellille Liigan runkosarjaottelu numero 100. Vuoden 2020 NHL-seura Florida Panthersin ensimmäisen kierroksen varaus teki Liigadebyyttinsä 28.9.2018 Lahdessa Pelicansia vastaan vain 16-vuotiaana.

Sata pelattua matsia HIFK-paidassa tietää ensimmäistä tähteä hihaan.

Koko uransa isänsä jalan jäljissä HIFK:n junioreista ammattilaiseksi kulkenut Anton on tehnyt 99 pelaamassaan matsissa 67 pistettä (31+36) ja tehotilastokin on komeasti positiivinen +24.

Lundell on ollut tällä kaudella HIFK:n paras pistemies iskemällä 17 matsiin tehot 12+8=20. Edellisessä Jukurit-kohtaamisessa nuori tähtisentteri viimeisteli kaksi maalia ja syötti neljä.

 

HIFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

31 Niilo Halonen
50 Frans Tuohimaa

Hyökkääjät

76 Jere Sallinen – 15 Anton Lundell – 54 Sebastian Dyk
18 Teemu Tallberg – 25 Alex Broadhurst – 21 Ville Leskinen
91 Elis Hede – 51 Juha Jääskä – 87 Terry And
45 Micke Åsten – 44 Miro Väänänen – 19 Juho Keränen

Puolustajat

29 Tobias Winberg – 10 Mikko Kousa
6 Joonas Lyytinen – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas – 28 Rony Ahonen
4 Miro Karjalainen

Loukkaantuneet/sairastuneet: Henrik Borgström (day-to-day), Jesse Saarinen (3-4 viikkoa),

HIFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Anton Lundell

Näytä kaikki uutiset