logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Stadilainen Naisurheilupäivä on maanantaina!

HIFK kohtaa maanantaina KooKoon ja paikalle saapuu yhdeksän joukkuelajin naisurheilijoita.

Stadilaisesta Naisurheilupäivästä on hyvää vauhtia tulossa hieno perinne. Korona toi kahden vuoden paussin, mutta maanantaina on jälleen se ilta, kun HIFK:n kotiottelussa noin vieraana noin tuhat eri lajien naisurheilijaa.

Joukkuelajin harrastamisesta kiinnostuneille on infopisteitä, joissa voi tutustua eri lajeihin ja tavata urheilijoita. Pienestäkin sytykkeestä voi käynnistyä läpi elämän jatkuva harrastus!

Osta liput HIFK-KooKoo-matsiin tästä linkistä!

Yksi osallistuvista seuroista on aiemmin tänä vuonna perustettu HIFK Gymnastics. Seura syntyi kolmen helsinkiläisen voimisteluseuran yhdistyessä ja jäseniä sillä on lähes 2000.

– Toiminta on alkanut paremmin kuin uskalsimme odottaa. Jo tämän syksyn aikana on saavutettu menestystä ja kyllä fuusioituminen kannatti. Seurajoukkueiden SM-kilpailuissa viime viikonloppuna saimme naisten sarjassa kultaa ja voitimme mitaleja kaikista sarjoista. HIFK Gymnastics oli kisojen menestynein seura, kertoo puheenjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Harrastajatasolla toiminta on lähtenyt liikkeelle pirteästi, mutta kaikkien lajien tavoin korona kantaa vielä veroa. Toiminnassa ei ole rajoituksia, mutta muun yhteiskunnan tavoin urheiluelämä palautuu hiljalleen kohti normaalia.

– Toivomme, että saisimme lisää harrastajia takaisin lajin pariin. Osa nuorista lopetti tai keskeytti harrastamisen koronan aikana ja syystä tai toisesta eivät ole vielä palanneet lajin pariin.

HIFK Gymnasticsin toiminta käynnistyi kesäkuun alussa ja kolmen perinteikkään voimisteluseuran yhdistyminen HIFK-yhteisöön on sujunut hienosti.

– Ensimmäiset yhteiset tapahtumat on järjestetty ja ne ovat olleet mukavia tapahtumia. Ensimmäisen puolen vuoden aikana on tehty paljon rekrytointeja ja organisoitu toimintaa. Loppuvuodesta pääsemme jo pilotoimaan palveluita muiden HIFK:n lajien tarpeisiin, Kauppi kertoo.

Stadilainen Naisurheilupäivä on taas edessä, ja yhdeksän lajin edustajia on hallissa maanantaina. HIFK Gymnasticsin urheilijat ja taustahenkilöt ovat ilolla messissä.

– Hienoa, että tuodaan esiin naisten ja tyttöjen puolta seuran toiminnasta ja yleensäkin stadilaisesta joukkueurheilusta. Parhaassa tapauksessa tällainen tapahtuma voi madaltaa joiltakin kynnystä aloittaa jonkin lajin harrastaminen.

Osallistuvat joukkueet, seurat, liigat ja liitot:

HIFK Damhandboll ja Käsipalloliitto
HIFK Fotboll, HIFK Futsal ja Palloliitto / Subway Kansallinen Liiga
Roihu ja Pesäpalloliitto
HIFK Stadin Gimmat ja Jääkiekkoliitto
Eräviikingit ja PSS sekä F-liiga
HIFK Gymnastics ja Voimisteluliitto
Team Unique, HSK ja Taitoluisteluliitto
ToPo Koripallo ja Koripalloliitto/Naisten liiga
Suomen Cheerleadingliitto

Näytä kaikki uutiset