logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Stadin Gimmat historiansa ensimmäiseen playoff-voittoon – sarja jatkuu lauantaina!

Ruutu+ näyttää Gimmojen pudotuspelit suorana.

Stadin Gimmojen pudotuspelit starttasivat keskiviikkona Malmin jäähallissa TPS:aa vastaan. Salama-alun ja Iina Kuuselan huipputorjuntojen myötä ensimmäinen playoff-kiinnitys Gimmoille lukemin 3-0. Sarja jatkuu lauantaina Kupittaalla kello 13:20 ja välieräpaikkaan tarvitaan kaksi voittoa. Kolmas ottelu pelataan tarvittaessa Malmilla sunnuntaina kello 16:00 alkaen.

Stadilaisten päävalmentaja Saara Niemi oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa otteisiin avauskamppailussa.

– Koko viikon sen on joukkueesta aistinut, että pudotuspelit alkavat. Hyvä vire ja keskittyminen on näkynyt pitkin viikkoa ja oli luottavainen olo lähdettäessä ensimmäiseen peliin. Meillä oli selkeä tavoite startata kovaa Malmin pienessä kaukalossa ja sillä saatiin myös tulosta. Pääsimme heti alkuun ylivoimalle ja saimme kaksi nopeaa maalia joka laukaisi jännityksen. Lopussa puolustimme tiiviisti ja maalissa hyvin pelannut Iina Kuusela hoiti loput. Iso voitto nuorelle joukkueelle.

Vaikka kyseessä oli Gimmojen lyhyen historian ensimmäinen playoff-voitto, ei sitä jääty ihmettelemään. Matkaa on vielä taitettavana.

– Heti voiton jälkeen sai vähän tuulettaa, mutta kyllä siinä käännettiin jo katseita lauantaihin. Odotettavissa on varmasti kova ottelu. TPS on hyvä Kupittaan isossa kaukalossa ja heillä on paljon taitavia hyökkäjiä. Meidän täytyy löytää keinot pelata tila ja aika pois TPS:n hyökkääjiltä. Jos puolustamme tiiviisti ja kurinalaisesti, saamme kyllä tarvittavat maalipaikat. Mennään klassisesti vaihto kerrallaan, summaa Niemi.

 

TPS-IFK lauantaina kello 13:20. Ottelun näyttää suorana Ruutu+.

Seuraa heitä

Michaela Pejzlova:  Stadilaisten ykkössentteri. Ylemmän jatkosarjan pistepörssin ja Marianne Ihalainen- palkinnon voittaja. Tsekkiläinen kiekkotaituri pelasi Pohjois-Amerikassa edelliset kahdeksan kautta.  Tsekkien maajoukkuepelaaja – tsekkiläistä taituruutta ripauksella rapakon takaa omaksutulla kovuutta.

Karoliina Rantamäki: Palkintokaapissa kaksi olympiapronssia, kahdeksan mm-pronssia ja Venäjän mestaruus. Kun pelit kovenee, Karoliinan suoritukset vain paranee. Naisten liigan pudotuspelien MVP-palkinto ei siis ole syyttä nimeltään Karoliina Rantamäki-palkinto.

Miressa Mäkelä: Erottuu kaukalossa vauhdillaan. Takuulla kentän nopein pelaaja. Tekee paljon töitä ja myös pisteitä. Ensi kaudella osoitteena yliopisto Kanadassa.

Emmanuelle Passard: Kokenut maalintekijä Ranskan maajoukkuueesta. 19 maalia ja 40 pistettä 27:n ottelun runkosarjassa. Pelasi ennen Stadiin saapumistaan Montrealin yliopistossa.

Johanna Kemppainen: Kahden suunnan luotettava sentteri. Viime kaudella hattutemppu TPS:aa vastaan Stadissa. Nähdäänkö toinen jo lauantaina?

Krista Parkkonen: -02 syntynyt puolustaja kilpailee paikasta Naisten MM-kisoihin. Valittiin viime kaudella Naisten liigan vuoden tulokkaaksi.

Athéna Locatelli:  Naisten liigan toiseen allstars-kentälliseen valittu 29-vuotias ranskalaispuolustaja. Ranskan maajoukkueen vakiokasvon vahvuudet ovat hyökkäyspäässä.

 

 

Jutun kuvat: Jukka Ahola

Näytä kaikki uutiset