Stadin Gimmat upeasti välieriin!

TPS-HIFK 2-4 (0-1, 0-1, 2-2). Otteluvoitot HIFK:lle 2-0.

HIFK jatkoi Naisten Liigan pudotuspelejään vierasottelulla TPS:aa vastaan. Keskiviikkona Stadissa pelatussa ottelussa ensimmäisen pudotuspelivoittonsa hankkinut HIFK oli aktiivisempi ja halukkaampi osapuoli, mutta lähti Turun otteluun kotijoukkueen vaarallisuuden tiedostaen.

Ottelun ensimmäisestä erästä muodostui lukuisten jäähyjen värittämä. Ensiksi jäähypenkille istahti HIFK-pelaaja reilun neljän minuutin kohdalla TPS-pelaajan seuratessa perässä puoli minuuttia myöhemmin. Tasatahtia edettiin erän jälkimmäiselle puoliskolle, jossa jälleen istahdettiin jäähyille. Kumpikaan ei pystynyt omaa ylivoimaansa hyödyntämään. Hieman yli viisi minuuttia erää oli jäljellä, kun TPS sai mahdollisuuden 5-3-vastaan. HIFK onnistui tappamaan molemmat jäähyt ja reilu kolme minuuttia ennen erän päättymistä IFK sai vastaavan mahdollisuuden, jonka joukkue hyödynsi. Ajassa 17:55 kiekon veivasi maaliin Emmanuelle Passard, syöttäjinä Clara Rozier ja Michaela Pejzlova. Vajaa minuutti ennen erän päättymistä HIFK sai vielä yhden rangaistuksen, joka jäi voimaan toiseen erään. Lukemat erän jälkeen 0-1. Torjunnat erässä: TPS Isabella Laiho 9 ja HIFK Iina Kuusela 10.

Toisessa erässä molemmat joukkueet olivat selvästi oppineet läksynsä ensimmäisestä erästä ja pyrkivät pysymään pois boksista. Erän alkuun HIFK tappoi oman jäähynsä ja ajassa 27:10 punapaidoille tarjoutui mahdollisuus kasvattaa johtoaan ylivoimalla. TPS piti kuitenkin pintansa eikä lisäosumia vielä nähty. Erän puolivälissä Emmi Juusela pelasi Nenna Mehtosen nokikkain Laihon kanssa, jonka Laiho torjui. Ajassa 33:21 HIFK:n Passard pääsi yllättämään Laihon toistamiseen puolittaisesta läpiajosta, 0-2. Osumaan ei merkitty syöttäjiä. Reilu puoliminuuttia IFK:n toisesta osumasta ja TPS:n jäähyaition ovi käy jälleen. HIFK ei kuitenkaan onnistunut kasvattamaan johtoaan ja erä päättyi 0-2-lukemiin. Torjunnat: Laiho 14 ja Kuusela 8.

Kolmas erä lähti HIFK:n kannalta käyntiin hienosti, kun ajassa 42:57 Juusela napautti vieraat upeasti jo 0-3-johtoon Passardin ja Johanna Kemppaisen syötöistä. Vajaa pari minuuttia maalin jälkeen TPS:n jäähyily jatkui. Gimmojen ylivoima ei kuitenkaan tällä kertaa tuonut tulosta. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua TPS:n päävalmentaja Kai Ortio päätyi ottamaan aikalisän. Ajassa 55:43 HIFK:lle vihellettiin jäähy ja samassa ajassa TPS otti maalivahti Laihon pois maaliltaan. Kun kellossa oli jäljellä enää 02:45, löi Clara Rozier lopullisen naulan TPS:n arkkuun viimeistelemällä 0-4-maalin Pejzlovan syötöstä tyhjään maaliin. TPS ei kuitenkaan antanut periksi. Ajassa 58:51 Elina Heikkinen nostatti vielä hienoisen turkulaistoiveen kaventamalla 1-4:ään ja rikkomalla lähes 120 minuuttia kestäneen taian Kuuselan maalilla. Vain 24 sekuntia ennen ottelun päättymistä Lenka Serdar lisäsi TPS:n maalisarakkeeseen vielä yhden maalin ja ottelu päättyi lukemiin 2-4. Torjunnat: TPS:n Laiho 12 ja HIFK:n Kuusela 12.

Voiton myötä HIFK eteni Naisten Liigan välieriin, jossa vastaan asettuu runkosarjassa toiseksi sijoittunut KalPa Kuopiosta. Ottelusarja käynnistyy tiistaina Kuopiosta. Seuraavat pelipäivät: to 11.3. Helsinki, la 13.3. Kuopio ja tarvittaessa su 14.3. Helsinki sekä ke 17.3. Kuopio.

HIFK:n päävalmentaja Saara Niemi kommentoi ottelua ja ottelusarjaa.

– Omassa kiekollisessa pelissä näkyi tänään pientä hermostuneisuutta etenkin ensimmäisessä erässä. Erä oli muutenkin rikkonainen lukuisten jäähyjen takia. TPS taisteli kovasti eikä päästänyt meitä helpolla. Puolustimme tiiviisti keskialuetta ja omaa maalinedustaa. Erot olivat pienet, mutta onnistuimme siinä tärkeimmässä eli pitämään rentouden mukana maalinteossa kun taas Iina Kuuselan kahden ottelun loistotorjunnat laittoivat vastustajan puristamaan mailaa. Hieno välietappi joukkueelta ja nyt kohti seuraavaa päänahkaa.