logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

TIEDOTE: HIFK ei pelaa tiistaina 6.4.

HIFK:n joukkueessa todettiin maaliskuun aikana useampia koronavirustartuntoja ja joukkue oli karanteenissa 14 vuorokauden ajan.

Nykytiedoin ja -kokemuksin 14 vuorokauden aika ei ole riittävä sairaudesta toipumiseen, varsinkaan huippu-urheilijalle. HIFK, jossa oli suuri määrä sairastuneita, ei ota minkäänlaista riskiä pelaajiensa terveyden suhteen.

Tämän johdosta HIFK ei pysty osallistumaan ensi tiistaina 6.4. sille merkittyyn otteluun Kärppiä vastaan. HIFK on ilmoittanut asian Liigalle ja Kärpille.

HIFK:n velvollisuus on varmistaa, että sairastuneet pelaajat eivät palaa joukkueharjoituksiin ja peleihin ennen kuin jälkitautien mahdollisuudet on suljettu pois. Pelaajien paluu täysipainoiseen harjoitteluun tapahtuu tarkan protokollan mukaisesti, jossa riittävän toipumisajan ja kattavien tutkimusten jälkeen pelaajien rasitusta voidaan hallitusti nostaa askel kerrallaan.

– HIFK:n lääkärin tämän hetken arvion mukaan saamme riittävän määrän pelaajia takaisin kokoonpanoon ensi viikon lopulla. Emme voi vaarantaa pelaajiemme terveyttä ja siksi emme pysty osallistumaan ensi tiistain otteluun, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Liiga tiedotti torstaina, että Kärpille tuomitaan ottelusta luovutusvoitto.

Näytä kaikki uutiset