logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

TIEDOTE: Ville Peltonen HIFK:n päävalmentajaksi

HIFK:n entisen kapteenin sopimus kattaa kolme seuraavaa pelikautta.

HIFK:n päävalmentajaksi on nimitetty Ville Peltonen, 48. Hän on viimeksi työskennellyt viisi viime vuotta Sveitsissä Lausanne HC:n päävalmentajana ja SC Bernin apuvalmentajana. Sitä ennen Peltonen työskenteli kaksi kautta HIFK:n valmennuspäällikkönä ja U20-joukkueen valmennustiimissä. Tällä hetkellä Peltonen on Saksan maajoukkueen apuvalmentajana valmistautumassa MM-kisoihin.

Pelaajana Peltonen edusti HIFK:ta kahdeksan kauden ajan ja oli niistä neljä viimeistä joukkueen kapteeni. Urallaan Peltonen pelasi NHL:ssä kahdeksan kautta, Sveitsissä kolme, Ruotsissa yhden ja KHL:ssä yhden pelikauden. Hän edusti Suomea 13. MM-kisoissa, neljä kertaa olympialaisissa ja kaksi kertaa maailmancupissa.

Peltonen on voittanut MM-kisoissa kultaa 1995 ja neljä hopeaa ja kolme pronssia. Olympialaisissa hän on voittanut kerran hopeaa ja kolme kertaa pronssia, sekä kaksi SM-kultaa ja kaksi Sveitsin mestaruutta.

Nyt on edessä paluu kotiseuraan.

– Tämä on minulle kotiinpaluu monella eri tasolla. Helsinki on minun ja perheeni koti, niin on myös HIFK. Kolmas on paluu Nordikselle. On hienoa ja suuri kunnia palata HIFK:hon valmentajana juuri nyt, kun pelaamme vielä siellä missä olen rakastunut jääkiekkoon ja HIFK:hon, sanoo Peltonen.

– HIFK:lla on suomalaisen urheilun vahvimmat perinteet ja erittäin sitoutuneet kannattajat. Me haluamme kirkastaa seuran ydinarvot ja tuoda ne tähän päivään. HIFK on sitkeä, taitava ja vahva. Ja me haluamme olla sitä yhdessä.

– Yhtenä isommista tavoitteista haluan omalta osaltani olla aikaansaamassa, että HIFK:lla voisi olla vieläkin isompi rooli stadilaisten arjessa.

Seuran ja Peltosen näkemykset tavoitteista osuivat saumattomasti kohdalleen.

– Keskusteluissa Villen kanssa kävi heti selväksi, että kaikki kohtaavat: arvot, strategia ja visio. Meillä on yhteinen ymmärrys lähitulevaisuuden ja pitkän aikavälin tavoitteista ja näitä toteuttamaan on löydetty erittäin hyvä ja monipuolinen tiimi, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Peltosen johtamaan valmennustiimiin kuuluvat Samuel Tilkanen, Cory Murphy, Ari Halttunen, Jan Lundell ja Jussi-Pekka Kurtti. Liigajoukkueen ja HIFK:n juniorien pelaajakehitysvalmentajaksi on nimitetty Kimmo Kuhta.

Tilkanen on työskennellyt urallaan TPS:n U20- ja U18-joukkueiden valmennustiimeissä ja kaudet 2016–2020 SC Bernin valmennustiimissä.

Cory Murphy on työskennellyt neljän viime kauden ajan ruotsalaisseura Rögle BK:n valmennustiimissä. Pelaajana Murphy edusti HIFK:ta kaudella 2006–2007 ja voitti tuolloin SM-liigan puolustajien pistepörssin. Pelaajaurallaan Murphy pelasi NHL:ssä kolme kautta, Liigassa yhteensä viisi kautta (HIFK. Ilves, Blues), Sveitsissä kolme kautta, Ruotsin SHL:ssä viisi kautta ja yhden kauden ajan KHL:ssä.

Ari Halttunen työskentelee joukkueen videovalmentajana. Maalivahtivalmentaja on Jan Lundell ja fysiikkavalmentajana toimii Jussi-Pekka Kurtti.

Kimmo Kuhta on nimitetty HIFK:n pelaajakehitysvalmentajaksi. Tähän kevääseen asti Kuhta toimi HIFK:n U20-joukkueen päävalmentajana. Sitä ennen hän työskenteli U18- ja U16-ikäluokkien päävalmentajana ja voitti molemmissa ikäluokissa SM-kultaa. HIFK on jäädyttänyt Kuhdan pelinumeron 9.

HIFK:n joukkueharjoitukset käynnistyvät 7. kesäkuuta, kun pelaajien ensimmäinen omatoimijakso on päättynyt.

Kuuntele lehdistötilaisuuden äänitallenne:

HIFK · AUDIO: HIFK:n lehdistötilaisuus 17.5.

Näytä kaikki uutiset