logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Tillsammans – IFK:ta tukeneita kunnioittava teos

Teoksen totetuttaa kaksi taiteilijaa.

Koronaepidemia on aiheuttanut vaikeuksia kaikille tapahtuma-alan toimijoille. HIFK on samassa veneessä muiden alan toimijoiden kanssa ja koko seuran toiminta on ennennäkemättömien haasteiden keskellä. Koronarajoitusten takia HIFK:n kannattajat eivät pääse seuraamaan otteluita omilta paikoiltaan.

HIFK:n kausikorttilaiset ja yhteistyökumppanit ovat tukeneet seuraa upeasti läpi kauden, vaikka kaikkiin kotipeleihin ei ole voitu päästää yleisöä paikalle. HIFK on tästä ikuisesti kiitollinen ja tämän kiitollisuuden symboliksi teetetään Tillsammans-niminen teos.

Tillsammans on teos, jolla kiitetään HIFK:ta koko historiallisen vaikean kauden ajan tukeneita henkilöitä ja yhteistyökumppaneita. Teos yhdistää näköistaidetta ja graffititaidetta ja sen maalaavat taiteilijat Juha Kortelainen ja PeteHende” Nieminen.

– Olen otettu tästä kunniasta, pääsee tekemään rakkaalle seuralle ikimuistoista taideteosta. On hienoa päästä myös yhdistämään kahta eri tyylilajia. Hende tekee graffittitaidetta ja itse teen näköistaidetta. Tapasimme maanantaina ja yhteinen sävel löytyi heti. Pian pääsemme tekemään ensimmäisiä kokeiluja, kommentoi kiekkotaiteilija Kortelainen.

Yksi Henden teoksista komistaa jo ennestään Nordista. Elokuussa 2016 Taiteiden yössä maalattu Bulilla-teos löytyy F-katsomon takaa. Uusin toimeksianto oli myös Niemiselle mieluinen.

– Olen ilman muuta innoissani kahden tyylilajin yhdistämisestä ja odotan mielenkiinnolla lopputulosta. Emme tunteneet toisiamme Juhan kanssa entuudestaan ja nyt olemme käyneet läpi toistemme tekemiä töitä. Tästä tulee varmasti hyvä.

Teos valmistuu kevään 2021 mittaan ja saa arvoisensa paikan Nordikselta. Ennemmin tai myöhemmin, kun olemme kaikki taas yhdessä, pääsevät koko vaikean kauden HIFK:ta tukeneet ihmiset, yritykset ja yhteisöt osallistumaan teokseen kirjoittamalla siihen oman nimensä.

Tillsammans.

Näytä kaikki uutiset