logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Veikkauksen kausiennakko: HIFK

HIFK on alkavan Liiga-kauden ykkössuosikkeja. Lue Juha Koivulan ennakko alta, ja katso HIFK:n varakapteeni Eetu Koivistoisen mietteet VeikkausTV-Studion haastattelussa.

HIFK:lle jäi viime kaudesta taatusti paljon hampaankoloon, sillä joukkueella oli kaikki eväät aina mestaruuteen asti. Tälle kaudelle joukkue on pysynyt edelleen erittäin vahvana materiaalin suhteen, vaikka joitakin viime kauden tärkeitä palasia joukkueen jättikin. Ville Peltonen tekee liigadebyyttinsä päävalmentajana HIFK:n penkin takana.

Maalivahti Frans Tuohimaan lähtö ei juurikaan kirpaise, sillä tilalle on hankittu Tapparassa mainiosti toissa kaudella torjunut Michael Garteig.

Puolustuksessa merkittävin menetys on viime kaudella 28 pistettä tehnyt Mikko Kousa. Ykköshankinta puolustukseen on Jordan Schmaltz AHL:stä, joka ei tilastojen valossa ole ehkä aivan ykköskorin pelaaja ainakaan pistetehtailun suhteen, mutta 20 pisteen kausi ei kuitenkaan yllättäisi.

Hyökkäyspäässä Jere Sallinen, Ville Leskinen, Anton Lundell ja Henrik Borgström olivat isoja menetyksiä. Heidän tilalleen HIFK on kuitenkin hankkinut useita laadukkaita pelaajia. Esimerkiksi Olli Palola, Jere Innala, Eetu Koivistoinen ja Otto Paajanen lukeutuvat kaikki Liigan profiilipelaajien joukkoon. Ässistä siirtyneellä Roni Hirvosella on eväät iskeä yllättävänkin kovat tehot. Viime kaudella 19-vuotias Hirvonen iski Porissa 54 otteluun 21 pistettä. HIFK:n muillakin nuorilla pelaajilla on edellytyksiä nostaa pistetehtailuaan viime kauteen nähden.

Arvio: Peltosella on käsissään laadukas joukkue, jolta odotetaan menestystä. Sijat 1-3 runkosarjassa ovat HIFK:n haarukassa.

 

Näytä kaikki uutiset