logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Venyykö Jääskän pisteputki Vaasassa? – HIFK kohtaa Sportin

Sport - HIFK klo 18:30. Katso kokoonpano!

HIFK:n lauantaina käynnistynyt kahden viikon mittainen vierasrundi jatkuu tänään keskiviikkona Vaasassa. Stadilaisten seitsemän matsin pisteputki böndellä katkesi viikonloppuna Kärppiä vastaan, mutta siitä huolimatta HIFK on kerännyt sarjassa kolmanneksi eniten vieraspisteitä (22).

Vaasassa Sport on onnistunut keräämään 23 sarjapistettä, mikä on Liigan viidenneksi paras kotisaldo.

Varsinaisessa sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta viisi ja kymmenen. Ennen illan kierrosta HIFK:n ero sarjan kärkeen on kolme pistettä.

C More näyttää ottelun suorana klo 18:15 alkaen.

Kauden kolmas keskinäinen

HIFK ja Sport kohtaavat illalla kolmannen kerran tämän kauden aikana. Keskinäinen ottelu on kauden ensimmäinen Vaasassa.

Syyskuussa HIFK otti kolme sarjapistettä Nordiksella lukemin 4–1. Useamman pisteen miehiä olivat Olli Palola (1+1) ja tänään sivussa oleva Alex Broadhurst (0+2).

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli marraskuun alussa niin ikään Stadissa, jolloin Sport onnistui kampeamaan voiton jatkoajalla 3–2. HIFK:n maaleista vastasivat Yohann Auvitu ja Broadhurst.

HIFK:sta kultakypärää illan matsissa kantaa hyökkääjä Eetu Koivistoinen. Koivistoisella ja Olli Palolla on identtiset tehotilastot (7+11=18 +4), mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena Koivistoinen katsotaan Liigan toimesta tehokkaammaksi.

Sportin tehokkain on ollut hyökkääjä Turo Asplund (5+10=15 -3).

HIFK on tehnyt koko sarjassa toiseksi eniten maaleja (80), ja vastuu on jakautunut tasaisesti. Kaikkiaan 19 pelaajaa on osunut vähintään kertaalleen vastustajan veskarin selän taakse. Stadilaiset ovat tehneet keskimäärin 3,08 maalia ottelua kohden.

Joukkueen tehokkaimmat viimeistelijät tällä kaudella ovat toistaiseksi olleet Alex Broadhurst sekä Juha Jääskä kahdeksalla maalillaan. Jääskä lähtee illan otteluun neljän ottelun pisteputkessa (1+4), joka sivuaa 23-vuotiaan hyökkääjän pisintä putkea kaudelta 2018-2019.

Sport on viimeistellyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja. 52 tehtyä maalia antaa keskiarvoksi 2,00 täysosumaa ottelua kohti.

Halosen torjuntavuoro

HIFK tekee muutaman muutoksen kokoonpanoonsa Oulun reissun jäljiltä.

Hyökkääjät Elis Hede ja Otto Karvinen vaihtavat päittäin paikkoja kolmos- ja nelosketjun välillä.

Pakkipareista Kasper KotkansaloJohan Motin pysyy ennallaan. Kaksikko löytyy sarjan plus-miinus-tilaston kärkisijoilta tehotilaston näyttäessä molemmilla lukemaa +12.

Yohann Auvitu nähdään tänään Jordan Schmlatzin parina. Rony Ahonen ja Sam Jardine ovat kolmas pakkipari ja Tobias Winberg on merkitty seitsemänneksi puolustajaksi.

Niilo Halonen starttaa kauden 14. otteluunsa HIFK:n maalilla.

 

 

HIFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Niilo Halonen
34 Michael Garteig (varalla)

Hyökkääjät

12 Jere Innala – 31 Eetu Koivistoinen – 51 Juha Jääskä
33 Roni Hirvonen – 13 Otto Paajanen – 79 Olli Palola
18 Teemu Tallberg – 44 Miro Väänänen – 91 Elis Hede
45 Micke Åsten – 14 Petteri Wirtanen – 21 Otto Karvinen

Puolustajat

55 Kasper Kotkansalo – 57 Johan Motin
81 Yohann Auvitu – 93 Jordan Schmaltz
28 Rony Ahonen – 10 Sam Jardine
29 Tobias Winberg

Loukkaantuneet: Joonas Lyytinen (4–5 vkoa), Alex Broadhurst (1-2 vkoa), Otto Salin (2 vkoa), Miro Karjalainen (day-to-day), Sebastian Dyk (day-to-day)

HIFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Juha Jääskä

Näytä kaikki uutiset