logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Viimeinen mittari – HIFK kohtaa Sportin ensimmäistä kertaa tällä kaudella

Sport - HIFK klo 18:30. Tsekkaa kokoonpano!

HIFK:n kolmen matsin viikko käynnistyy tänään keskiviikkona Vaasasta, kun Sport isännöi kovavireistä stadilaisjoukkuetta.

Ottelu alkaa klo 18:30 ja matsia voi seurata suorana Cmoren palveluissa.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen

HIFK on pelannu 2/3 runkosarjan matseistaan ja kohdannut tämän keskiviikkoillan jälkeen vähintään kertaalleen kaikki sarjan joukkueet. Vaasan Sport on Liigajoukkueista viimeinen, mitä vastaan stadilaiset pääsevät itseään mittaamaan.

HIFK on hävinnyt Sportille edellisen kerran helmikuussa 2019.

Tämän kauden ensimmäisistä 40 ottelustaan HIFK on kerännyt sarjassa toiseksi eniten pisteitä (76 p). Sport on sijalla 11 (54 p) ja taistelee parhaillaan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Stadilaiset lähtivät tiistaina Vaasaan kuuden ottelun voittoputkessa. Frans Tuohimaa on torjunut viisi kuudesta edellisestä voitosta joukkueelleen ja nollannut vastustajan kahdesti putken aikana. Koko kauden ajalta Tuohimaalla on viisi nollapeliä, mikä on sarjassa eniten yhdessä Lukon Lassi Lehtisen ja KalPan Eero Kilpeläisen kanssa.

Tehopisteiden puolesta Ville Leskinen oli yksi helmikuun valopilkuista. 27-vuotias hyökkääjä paukutti viime kuun 12 matsiin tehot 4+10=14 jääden ainoastaan neljässä ottelussa ilman tehopisteitä. Leskinen on karanteenissa olevan Anton Lundellin ohella toinen HIFK-pelaaja, joka on pelannut yli piste per peli tahdilla.

Illan kotijoukkue lähtee otteluun kaksi tappiota allaan. Molemmat tulivat sarjakärki Lukkoa vastaan. Eilen tiistaina Sport taipui Raumalla vasta voittolaukauskilpailussa loppulukemin 4–5.

Viime kaudella Stadissa ihastuttanut hyökkääjä Michael Keränen syötti Lukkoa vastaan kaksi joukkueensa maaleista. Kesken kauden Sportin riveihin liittynyt taituri on ollut joukkueensa tehokkaimpia pelaajia. 26 otteluun Keränen on onnistunut tekemään tehot 9+10=19.

Näillä mennään

HIFK lähtee illan matsiin pitkälti tutuksi käyneillä ketjukoostumuksilla. Merkittävimmät muutokset ovat Henrik Borgströmin siirtyminen nimellisen ykköskentän keskelle ja Jesse Saarisen siirtyminen Juha Jääskän ja Rasmus Heljangon ketjuun.

Neloskentän oikealla laidalla nähdään tänään puolustaja Tobias Winberg.

Anton Lundell on sivussa kokoonpanosta koronavirustartunnan takia. Lundellin oireet ovat olleet lievät, mutta hän on vielä toistaiseksi sivussa joukkueen toiminnasta.

Johan Motin kärsii viiden ottelun mittaista pelikieltoaan ja on Sport-ottelun jälkeen taas joukkueensa käytettävissä.

 

 

HIFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

50 Frans Tuohimaa
31 Niilo Halonen (varalla)

Hyökkääjät

76 Jere Sallinen – 95 Henrik Borgström – 21 Ville Leskinen
18 Teemu Tallberg – 25 Alex Broadhurst – 54 Sebastian Dyk
85 Jesse Saarinen – 51 Juha Jääskä – 43 Rasmus Heljanko
45 Micke Åsten – 44 Miro Väänänen – 29 Tobias Winberg

Puolustajat

49 David Bernhardt – 10 Mikko Kousa
6 Joonas Lyytinen – 28 Rony Ahonen
8 Ville Varakas – 24 Eero Teräväinen
4 Miro Karjalainen

Loukkaantuneet/sairastuneet: Yohann Auvitu (3 kk)
Karanteenissa: Anton Lundell
Pelikielto: Johan Motin

Frans TuohimaaVille Leskinen

Näytä kaikki uutiset