logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

125 VUOTTA STADISSA – HIFK:N JUHLANÄYTTELY TAHDOSSA 16.11.-5.12.2022

Pop up-näyttelyn avajaisia vietettiin tiistai-iltana.

Lokakuussa 125 vuotta täyttänyt HIFK avasi tiistaina kaksi viikkoa kestävän pop up-näyttelyn Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA. Näyttelyssä on esillä muistoja ja esineitä monilajiseuran pitkän historian eri vuosikymmeniltä. Näyttelyn avajaisia vietettiin tiistaina.

– Ideana tämä on aivan loistava. Jos on vähänkin punainen sydän, niin kyllä tänne kannattaa vierailulle tulla. Monilajiseurana ja näin pitkällä historialla emme pääse tuomaan läheskään kaikkea esille, sillä siihen tarvitsisimme kymmenkertaisen tilan, mutta tarjolla on hienoa historiaa ja mielenkiintoisia esineitä – sekä kuvia, sanoo HIFK:n keskushallituksen puheenjohtaja René Österman.

– Viime vuonna olimme käymässä täällä toisessa tapahtumassa ja utelimme, olisiko HIFK-aiheinen näyttely olla mahdollinen tulevalle juhlakaudelle. Saimme vihreää valoa ja aloimme rakentamaan tätä kokonaisuutta yhteistyössä seuran muiden lajien kanssa, sanoo HIFK:n myynti- ja markkinointipäällikkö Raakel Koittola.

HIFK:n kapteeni Teemu Tallberg luovutti avajaisissa TAHTOON myös juhlakauden seuraavan, järjestyksessään kolmannen pelipaidan. HIFK pelaa kyseisellä paidalla tammikuun 20. päivä HPK:ta vastaan. Paidan vastaanotti TAHDON myynti- ja asiakkuusjohtaja Samuli Vasala.

–  Näyttelyvieraillemme tämä avaa paljon HIFK:n historiaa monilajiseurana – monelle ihmiselle tulee varmasti yllätyksiäkin eteen, sanoo Vasala.

Paikalla avajaisissa oli myös urheilutoimittaja ja tietokirjailija Juha Kanerva. Näyttelystä on mahdollista ostaa Kanervan kirjoittama ja vastikään juhlavuodelle julkaistu Stadin IFK, IFK:n Stadi– kirja.

– Seuran menneisyys on niin käsittämättömän rikas ja laaja, ettei sitä pysty tiivistämään yhteen näyttelyyn tai edes yhteen kirjaan. Hyvät tekijät löytävät olennaisen, kuten tässä näyttelyssä ja toivon mukaan myös kirjassa. HIFK on vahva brändi ja puhe yhteisöllisyydestä ei ole turhaa – se on kantanut seuraa jo 125 vuotta. HIFK on Stadille iso ja tärkeä juttu.

 

125 VUOTTA STADISSA – HIFK:N JUHLANÄYTTELY TAHDOSSA 16.11.-5.12.2022

 

Näyttely avoinna:
 
Ma, ti ja pe 10-18
 
Ke ja to 10-19
 
La ja su 11-17

Olympiastadion | Paavo Nurmen tie 1 | Saapumisohjeet.

Kaikilla HIFK:n eri lajien kausikorteilla ja kauden ottelulipuilla saa 50 %:n alennuksen TAHDON näyttelylipusta. Etu on voimassa HIFK 125 vuotta Stadissa -pop upin ajan 5.12. saakka. Muista hyödyntää myös museokorttia.

 

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kokonaisuus. Sen ydin on suomalaisen urheilun ja liikunnan suuri kertomus. TAHDOSTA löytyvät Urheilumuseon näyttelyt, tietopalvelu ja arkisto. TAHDOSSA toimii myös yksi maailman laajimmista urheilu- ja liikunta-alan kirjastoista.

 

Näytä kaikki uutiset