Ässien salama-alku riitti Porissa – pisteet jäivät Satakuntaan

Ässät-HIFK 4-2 (3 - 0, 1 - 1, 0 - 1)

HIFK pelasi tänään viimeisen ottelunsa ennen maajoukkuetaukoa Porissa. 55-vuotisjuhliaan viettänyt isäntäjoukkue Ässät oli avauserässä tyly isäntä kolmella osumallaan. HIFK sai vielä kirivaihdetta päälle, mutta lopulta neljän maalin takamatka oli liikaa.

Ässien maalihanat aukesivat ajassa 2:40 kun Jami Virtanen iski kiekon verkkoon. Vain vajaat viisi minuuttia tästä ja Ian Mccoshenin laukaus upposi Niilo Halosen taakse. Ville Peltonen käytti tässä vaiheessa aikalisän ja HIFK vaihtoi samalla maalivahtia. Tomi Karhunenkaan ei saanut helppoa starttia. Mccoshen iski illan toisen osumansa ajassa 13:57 ja toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 3-0.

Neljäskin maali meni isäntien nimiin, kun viime kaudella Jukureissa kovaa jälkeä tehnyt ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdin iski kauden avausmaalinsa ajassa 22:11. Seuraavan aloituksen jälkeen alkoikin sitten tapahtua. Kolmikko Åsten-Väänänen-Karvinen otti rehelliset pystypainit Ässä-kolmikon Philips-Erholtz-Määttä kanssa ja kaikki kuusi jätkää jäähyboksiin. Hetken kuluttua painimassa nähtiin HIFK:n Eddie Larsson ja Ässät-kapteeni Jesse Joensuu. Rikkonaiseen erään mahtui kuitenkin myös HIFK:n kavennusmaali. Pitkän hyökkäysalueen pyörityksen päätteeksi Miro Väänänen toimitti kiekkoa maalille, ja lähes maalin sisälle ajautunut Jesse Seppälä survoi kiekon väkisin Ässät-maaliin. Kyseessä oli Seppälän liigauran ensimmäinen osuma. Toinen syöttöpinna merkattiin Micke Åstenille, joka olikin jo tässä kohtaa suihkussa myllytettyään Valtteri Viirretin kanssa.

HIFK sai kuitenkin toisen erän kahakoista ja kavennusmaalista lisävirtaa. Kolmannen erän alkupuolella tolppia kilistelivät ensin Julius Nättinen ja myöhemmin Kasper Kotkansalo. Pienestä se on välillä kiinni. Kirivaihde sai lisäsysäyksen, kun Juha Jääskä ampui kiekon maaliin suoraan Nättisen syötöstä ajassa 47:22. HIFK:lla oli vielä ottelun loppupuolella hetkensä, mutta Ässät-maalilla pelannut Niklas Rubin oli kiekon tiellä tänään 35 kertaa ja ylivoimaonnistumista ei tänään nähty. Näin pisteet jäivät Satakuntaan.