logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Tiedote: HIFK kiinnitti neljä nuorta pelaajaa

HIFK on tehnyt sopimukset neljän vastikään Saksassa Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa edustaneen pelaajan kanssa. Ennestään HIFK:ta ovat edustaneet Aleksanteri Kaskimäki, Tuomas Uronen ja Eemil Vinni. Uutena nimenä organisaatioon liittyy Jokereiden A-nuorista saapuva Kasper Halttunen. Kaskimäen ja Vinnin sopimukset ovat kolmevuotisia, Halttusen ja Urosen mallia 2+1 vuotta.

– Puhumme erittäin lahjakkaista ja lupaavista nuorista pelaajista, joilla kaikilla on mahdollisuudet pelata ensi kaudella myös Liigassa. Täytyy kuitenkin muistaa, että aina kun kyse on nuorista pelaajista, keskittyminen ja kärsivällisyys tässä ja nyt on avainasemassa.

– Nuorilla pelaajilla kehitysloikat voivat olla välillä todella nopeita, mutta on myös tärkeää pitää maltti mukana.  Meillä on laadittu jokaisen kanssa suunnitelma, kuinka autamme heidät seuraavalle tasolle, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

 

Aleksanteri Kaskimäki

18- vuotias Aleksanteri Kaskimäki saapui HIFK:hon Joensuusta kaudella 2020-2021. Kahden kauden aikana Kaskimäki on pelannut pääosin U20 SM-sarjaa, jossa viime kaudella 31 ottelussa syntyi tehopisteet 19+29=40. Kaskimäki pääsi kauden aikana pelaamaan myös neljä Liiga-ottelua, joissa syntyi tehopisteet 1+1. Liigauran avausmaali syntyi Raumalla Lukkoa vastaan joulukuussa. Kaskimäki on varausikäinen alkukesän NHL-draftissa.

– Kaskimäki otti viime kaudella ison kehitysloikan ja ansaitsi näytönpaikkansa Liigassa, jossa pelasikin mallikkaasti. Kehitys näkyi myös ikäkausimaajoukkueessa, jossa hän onnistui murtautumaan kärkihyökkääjien joukkoon.

 

Kasper Halttunen

38 (24+14) tehopistettä viime kaudella Jokereiden A-nuorissa 16-vuotiaana iskenyt Halttunen oli Suomen kantavia voimia kevään U18 MM-kisoissa. Kuuteen otteluun kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä merkkauttanut Halttunen valittiin kisojen päätteeksi Suomen kolmen parhaimman pelaajan joukkoon.

– Ikäluokkansa lahjakkaimpia hyökkääjiä koko maailman mittakaavassa. Omaa erittäin vahvan laukauksen ja pystyy hyödyntämään isoa kokoaan hyvin. Pystyy kamppailemaan ikäisekseen todella vahvasti.

 

Tuomas Uronen

17-vuotias KJT:n kasvatti saapui HIFK:n organisaatioon viime kaudella. B- ja A-nuorten SM-sarjaa pelannut Uronen iski kauden 36 ottelussa 16 maalia ja antoi 21 maaliin johtanutta syöttöä.

– Tuomas liittyi viime kauden alussa HIFK:hon ja pystyi pelaamaan nousujohteisen kauden, joka huipentui kevään U18 MM-kisoihin. Nopea, röyhkeä ja määrätietoinen nuori urheilija. Pystyy luomaan maalipaikkoja, mutta myös ratkaisemaan itse.

 

Eemil Vinni 

Varausikäluokkansa lupaavimpiin maalivahteihin lukeutuva Eemil Vinni saapui HIFK:hon Kiekko-Vantaasta kaudelle 2020-2021. Kahden kauden aikana 16-vuotias Vinni on pelannut kolmessa eri ikäluokassa päättäen viime kautensa Kollien maalilla pelaamaansa 19 otteluun.

– Pystynyt ottamaan jo nuorella iällä isot loikkaukset ja oli jo viime kaudella erinomainen Kollien maalilla. Seuraavina vuosina odotamme kehityksen jatkuvan entisestään, kun yhteistyö maalivahtivalmentaja Jan Lundellin kanssa tiivistyy.

 

 

 

 

 

 

Näytä kaikki uutiset