FORENOM MATSIRAPORTTI: HIFK:lle kolme pinnaa vaikeuksien kautta

Ässät-HIFK 2-4 (0-0, 1-1, 1-3)

Vieraspelireissusta Poriin tuli juuri niin hankala kuin saattoi odottaa. Vaikka Ässät on sarjataulukossa viimeisenä, lauantai-ilta ja Isomäen jäähalli ovat sellainen yhdistelmä, joka saa kotiyleisön syttymään ja porilaisjoukkueen laittamaan kaiken peliin.

Niin kävi nytkin ja kun viikon neljännen matsinsa pelannut HIFK oli snadisti vaisulla jalalla liikkeellä, illasta tuli vaikea.

– Ei ollut hirveän hyvä esitys meiltä. Pari erää oltiin purjeessa.  Kolmanteen erään parannettiin ja saatiin puristettua pisteet, sanoi tehot 1+1 tehnyt Jere Innala.

Ässät meni kaksi kertaa johtoon, mutta matsin viimeisten kymmenen minuutin aikana HIFK tykitti kolme maalia. Innala ampui ylivoimalla 2-2, Johan Motin tykitti aivan karmean lämärin yläpesään ja Eetu Koivistoinen teki tyhjiin loppunumerot.

– Ässät tuli kovaa päälle ja ei oltu siihen ihan valmiita, en tiedä miksi.

HIFK teki lauantaina ylivoimalla yhden maalin kolmella yrittämällä. Se oli yksi enemmän kuin perjantaina, jolloin joukkue jäi himassa nollille Kärppiä vastaan. Panokset kovenevat koko ajan ja toimivaa ylivoimapeliä tarvitaan keväällä.

– Enemmän siinä onnistuminen on neidän omasta suorittamisesta kiinni kuin mistään muusta. Keskitytään omaan tekemiseen, niin varmasti maalitkin tulevat sen seurauksena. Isot pelit ratkeavat aina erikoistilanteissa, Innala sanoi.

Niilo Halonen palasi pitkän tauon HIFK:n maalilla ja torjui 27 laukausta.