FORENOM MATSIRAPORTTI: Karjalainen tykitti ratkaisun jatkoerässä – Sarja tasoihin!

HIFK–TPS 4–3 je. (2–2, 1–1, 0–0, 1–0) Ottelusarja: 1–1

HIFK oli tiistaina sitkeä ja käänsi toisen neljännesfinaalin voitoksi oltuaan kolme kertaa tappiolla. Ratkaisumaalin lämäsi yläpesään Miro Karjalainen jatkoerän neljännellä minuutilla.

Sunnuntain matsissa maaleja nähtiin yhteensä kaksi, mutta tiistaina yhtä monta maalia tehtiin reilussa kahdessa minuutissa. TPS meni ensimmäistä kertaa johtoon reilun minuutin pelin jälkeen ja Roni Hirvonen tasoitti ajassa 2.06. TPS johti peliä kolme kertaa, mutta joka kerta HIFK taisteli sitkeästi rinnalle. Toisen tasoitusmaalin teki kahden miehen ylivoimalla Yohann Auvitu ajassa 16.07 ja toisen erän lopussa 3–3-lukemat ampui läheltä Reid Gardiner.

Kolmannessa erässä ei nähty maaleja, mutta HIFK hallitsi kenttäpeliä, niin kuin teki läpi koko ottelun. HIFK:n Niilo Halonen torjui koko pelissä vain 11 kertaa, kun TPS:n Andrei Karejeville torjuntoja kertyi 33.

Jatkoerässä sinetin iski Karjalainen. Jere Innala antoi laidasta syötön siniviivalle ja Karjalainen tykitti karmean lämärin ylänurkkaan. Ottelusarja on nyt tasan 1–1 ja torstaina jatketaan Turussa.