HIFK kohtaa Kärpät perjantaina Nordiksella – huippuottelun ennakkopaketti

HIFK-Kärpät perjantaina kello 18:30.

Etelä vastaan pohjoinen, Helsingin IFK vastaan Oulun Kärpät. Uuden ajan klassikko-ottelu ja kuten Micke Åsten Pinnalla-haastattelussaan sanoi:

” Nämä ovat hienoja juttuja, eikä varmasti ole vaikea latautua noihin peleihin. Paikallispelejä kun tällä hetkellä ei ole, Kärppiä ja Tapparaa vastaan pelattavista peleistä on muodostunut isoja pelejä minulle ja joukkueelle. Varmasti sama huomataan viikonloppuna myös kannattajissa. Näihin on itsekin mukava hypätä mukaan, kun pelataan etelä vastaan pohjoinen.”

Ja se näkyy. Otteluun on myyty torstai-iltapäivään mennessä jo yli 7000 pääsylippua ja tahti kiihtyy ottelun lähestyessä. Ja miksipäs ei. Pelkästään lähivuosina joukkueiden välillä ollaan nähty unohtumattomia kohtaamisia ja pudotuspelisarjoja.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Nordiksella. 7. lokakuuta pelattu ottelu päättyi HIFK:n 2-0-voittoon yli 7500 katsojan edessä. Avauskohtaamisen maaleista vastasivat Eetu Koivistoinen ja Roni Hirvonen.

Nyt joukkueet kohtaavat back-to-back-peleissä marraskuisena viikonloppuna. HIFK on voittanut edellisistä kuudesta ottelusta viisi. Lauantain vierasottelussa stadilaiset kaatoivat KooKoon lukemin 3-2 ja alkukauden reistaillut ylivoima onnistui kahdesti. Myös maalinteon tehokkuus on lisääntynyt.

HIFK:n sisäistä pistepörssin kärkipaikkaa kymmenellä pisteellä jakavat Eetu Koivistoinen, Ilari Melart, Julius Nättinen ja Juha Jääskä. Kultakypärää kantaa seitsemän maalia iskenyt Koivistoinen. Maalinteon ohella ”Koippa” on loistanut myös aloitusympyrässä. 452 aloituksesta 27-vuotias keskushyökkääjä on kaapinut voittoja 58,6% tarkkuudella, joka oikeuttaa koko Liigan kärkipaikkaan.

Kärpillä on takanaan hankalampi vaihe, johon joukkue toki sai heti helpotusta kukistamalla keskiviikkona sarjakärki Lukon vieraskaukalossa lukemin 2-1. Ottelun maalit iskivät puolustaja Topi Niemelä ja kultakypärä Ville Leskinen.

Kärppien pelitapa nojaa vahvaan puolustuspeliin, ja joukkue on varmasti viime aikojen otteitaan vahvempi. Keskiviikon Lukko-ottelussa oli silmämääräisesti havaittavissa siirtymistä aggressiivisempaan karvauspelaamiseen ja alkukaudella vähemmän nähtyyn jatkopaineistamiseen.

Huomionarvoista on myös se, että Kärpät on hävinnyt seitsemän perättäistä ensimmäistä erää yhteismaalein 0-12. Liigan laukaisutilaston kärkiporukka 941 laukauksella.

SEURAA HEITÄ

HIFK

Kristian Vesalainen; 23-vuotias hyökkääjä palasi kasvattajaseuraansa kaksi viikkoa sitten ja on esiintynyt HIFK:n paidassa kolmessa ottelussa. Sai auki pistetilinsä syöttämällä Kouvolassa Koivistoisen ylivoimaosuman. Löytää varmasti paikkansa joukkueesta, ja tulostakin on takuulla tulossa. Tuleeko viikonloppu liian aikaisin? Tuskin.

Roni Hirvonen: Kesällä tulokassopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa solminut Hirvonen pelaa toista kauttaan HIFK:ssa. Viime keväänä joukkueen kantaviin voimiin lukeutunut ”Rondo” iski pudotuspeleissä viiteen otteluun kuusi tehopistettä. Onnistui maalinteossa kahdesti Lukkoa vastaan ja lisää on tulossa.

Johan MotinRauhallisuuden ja alivoimapelin ruumiillistuma. Tekee sen minkä osaa, ja tekee sen hyvin. Jo viidettä kauttaan HIFK:ta edustava ruotsalaispuolustaja on tehnyt 16 otteluun myös viisi tehopistettä.

Kärpät

Ville Leskinen: Kärppien kultakypärä, HIFK:stakin tuttu 28-vuotias hyökkääjä. 20 otteluun 16 tehopistettä. Juhli liigan maalikuninkuutta kaudella 2018-2019 ja on alati vaarallinen. Ratkaisi keskiviikon Lukko-ottelun.

David RundbladStanley Cup- voittaja Chicago Blackhawksista. Isokokoinen 32-vuotias ruotsalaispuolustaja on iskenyt alkukaudella 11 tehopistettä. Pelaa yli 20 minuuttia ottelua kohden. 

Marko AnttilaEi paljoa esittelyjä kaipaa. Kuusi maalia alkukauteen 14 minuutin peliajalla. 

 

HIFK-KÄRPÄT PERJANTAINA NORDIKSELLA – OSTA LIPPUSI TÄSTÄ

Näytä kaikki uutiset