HIFK taipui Ambri Piottalle – Spengler Cupin pudotuspelit alkavat huomenna

Ambri Piotta - HIFK 7-3 (2-0, 2-2, 3-1)

HIFK pelasi iltapäivällä toisen ottelunsa Spengler Cupissa. Tunnelmaltaan hienossa kamppailussa nähtiin runsaasti maaleja. Ambri Piotta oli kuitenkin vierasjoukkuetta terävämpi maalipaikoissa ja nappasi turnauksen toisen voittonsa.

Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön. HIFK-puolustuksen virheestä kiekko päätyi Inti Pestonin lapaan joka ohitti rannelaukauksellaan Niilo Halosen. Erän puolivälissä kanadalainen Brandon McMillan lisäsi isäntien johtoa 2-0:aan. HIFK:lla oli avauserässä joitain yksittäisiä maalipaikkoja ja Julius Nättisen läpiajo, mutta kavennusosumaa ei nähty.

Heti toisen erän alkuun Ambri sai kolmannen osumansa. Tällä kertaa asialla oli Pelicansistakin tuttu tshekkitaituri Filip Chlapik. Sitten alkoi vierasjoukkueen kiri. Ensin Johan Motinin siniviivakuti upposi yläkulmaan ja ennen erän puoliväliä ylivoimalla onnistui Otso Rantakari. Niin ikään viivalaukauksella. Kumpaankin osumaan esimerkillistä maskia oli maalilla tekemässä Juha Jääskä. Seuraavasta osumasta vastasi kuitenkin kotijoukkue. Johnny Kneubuehler ampui kiekon suoraan syötöstä HIFK:n maaliin.

Myös kolmas erä alkoi isäntien komennossa. HIFK vaihtoi viimeiseen erään myös maalivahtia. Michael Spacek iski Ambrin viidennen osuman vain kahden minuutin pelin jälkeen. HIFK kavensi vielä  Nättisen irtokiekkomaalilla, mutta isännät katkaisivat kirin kahdella lisämaalilla.

– Tunnelmaltaan hieno ottelu. Kyllä näitä pelejä on kiva pelata. Meidän pitää kuitenkin aloittaa ottelut terävämmin. Seitsemän päästettyä maalia on sanomattakin ihan liikaa. No, nyt siirretään katseet huomiseen matsiin, sanoi Julius Nättinen ottelun jälkeen.

Ambri Piotta on Nättiselle tuttu seura. Hän edusti seuraa kaudella 2020-2021.

– Oli siellä jonkin verran vielä tuttujakin naamoja ja ainahan se on kiva päästä moikkaamaan ja vaihtamaan kuulumisia.

HIFK:n turnaus jatkuu torstaina kello 21:15 Suomen aikaa. Vastustaja selviää myöhemmin tänään.