HIFK:lle jatkoaikavoitto – Ilari Melart osui kahdesti

HIFK-Sport 4-3 ja (2-0, 1-2, 1-0)

HIFK:n neljän ottelun mittainen tappioputki katkesi keskiviikkoiltana, kun Vaasan Sport kaatui  Nordiksella jatkoajalla lukemin 4-3. Sport oli sitkeä vierailija ja nousi kahdesti tappioasemasta rinnalle, mutta Ilari Melartin illan toinen osuma toi lisäpisteen Stadiin.

Ottelun avauserä oli tarkkaa ja fyysistä peliä. Taklauksia jaettiin puolin ja toisin ja kumpikaan joukkue ei parhaassa maalintekosektorissa tekopaikoilla mässäilty. HIFK kuitenkin avasi maalihanat ajassa 8:23. Ilari Melartin kova rannelaukaus yllätti Sport-vahti Rasmus Reijolan ja vei isännät 1-0-johtoon. Sport kävi lähellä tasoitusta erän puolivälin jälkeen, kun hyökkäystä tukemaan noussut Shaun Heshka pääsi huipputontille, mutta sutaisi ohi kiekosta tyhjän maalin edessä. Erän loppupuolella vaasalaispuolustaja ei saanut kunnolla voimaa purkukiekkoon, joka päätyi Roni Hirvosen lapaan. Hirvonen kiitti ja ampui kauden avausmaalinsa Sportin maaliin.

Toisen erän alkuun vuorossa oli kylmää kyytiä isännille. Sen kahden maalin johtoasema suli alle viiteen minuuttiin Henrik Erikssonin ja Lari Heikkisen maaleilla. Erän puolivälissä Olli Palolalle tuomittiin kaksiminuuttinen koukkaamisesta, mutta HIFK:n alivoima kesti. Jäähyltä päästyään Palolalle avautui väylä puolittaiseen läpiajoon ja Liigan entinen maalikuningas ei jättänyt paikkaa käyttämättä. Ranteet lukkoon ja kiekko Reijolan taakse aivan etuyläkulmaan. Maalin jälkeisestä aloituksesta 17-vuotias Kasper Halttunen sai korkeasta mailasta neljän minuutin rangaistuksen ja edessä oli jälleen alivoimaa. Stadilaisten sitkeä alivoima kesti tämänkin ja kolmanteen erään lähdettiin HIFK:n johtaessa maalilla.

Kolmas erä käynnistyi isäntien osalta vahvasti ja HIFK loi jatkuvasti maalipaikkoja vastustajan päätyyn. Se pääsi vaihtamaan kiekollisena ja osittain vielä hyökkäyspäässä ja onnistui riistämään kiekkoja hyökkäysalueella. Maalinteosta vastasi kuitenkin vastustaja Sport. HIFK:takin edustanut Teemu Väyrynen runnoi väkisin vierailijat tasoihin ajassa 48:39 ja lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vajaat kolme minuuttia, kun Ilari Melart osui toistamiseen. Kolmen syöttöpisteen iltaa viettänyt Juha Jääskä teki maaliin vahvan esityön ja koripallotyyliin ”skriinasi” vastustajan Melartin tieltä, joka ampui tulisen rannelaukauksen ohi Rasmus Reijolan. Näin lisäpiste jäi Stadiin.

HIFK:n kausi jatkuu perjantaina Hämeenlinnassa ja lauantaina Nordiksella vierailee TPS.