KalPa kaatoi HIFK:n Nordiksella ja katkaisi kotivoittoputken

HIFK-KalPa 0–3 (0-0, 0-1, 0-2)

HIFK palasi tällä viikolla vierasrundilta himaan ja kohtasi keskiviikkoiltana Nordiksella KalPan. Kuopiolaiset olivat tylyn tehokkaita ja stadilaiset eivät puolestaan saaneet maalihanojaan kotiyleisön edessä auki.

Ensimmäinen erä Nordiksella eteni tutun kaavan mukaan. Vauhtia ja ryminää kentällä nähtiin, mutta maalit puuttuivat. Erän paras paikka siunaantui KalPan Jaakko Rissaselle, mutta Niilo Halonen HIFK:n maalilla otti tilanteessa komean jalkatorjunnan.

Toisessa erässä nähtiin kaksi osumaa, molemmat vieraiden viimeistelemiä. Ensin Aleksi Klemetti tuikkasi syöttöketjun päätteeksi illan avausmaalin ajassa 27:36. Nelisen minuuttia edellisestä puolustaja Saku Salmela ampui KalPan 2-0-johtoon alivoimalla.

Kolmannessa erässä kotijoukkue lisäsi hönkää, mutta parhaatkin yrityksen kilpistyivät viimeistään KalPa-vahdin torjuntoihin.

Erän ikävin tilanne nähtiin 43 peliminuutin kohdalla, kun vieraiden Colby Sissons taklasi 17-vuotiasta Kasper Halttusta päähän. Sissons poistui rangaistuksen myötä suihkuun ja Halttunen talutettiin kopin puolelle.

HIFK ei kyennyt pitkää ylivoimaansa hyödyntämään. Sen sijaan KalPa onnistui erän loppupuolella omasta ylivoimastaan, ja loppulukemat Nordiksella olivat 3–0.

HIFK pelaa seuraavan matsinsa perjantaina himassa Ilvestä vastaan. Viikon viimeinen skulataan lauantaina Hämeenlinnassa HPK:n vieraana.

Ottelun tilastot löytyvät Liigan kotisvuilta. Koutsien pressi ja maalikooste alta.