logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kaskimäki ja Salin NHL-seurojen testattavana

NHL Scouting Combine järjestettiin Buffalossa.

Vuosittain ennen NHL:n varaustilaisuutta pidettävä Scouting Combine järjestettiin viime viikolla Buffalossa. HIFK:sta mukana olivat hyökkääjä Aleksanteri Kaskimäki ja puolustaja Otto Salin. Tilaisuudessa järjestettiin kattavat fysiikkatestit ja seuroilla oli mahdollisuus haastatella tulevia varauksiaan. NHL:n varaustilaisuus järjestetään 7. heinäkuuta Montrealissa.

Lauantaista lauantaihin kestänyt matka oli nuorten pelaajien mieleen.

– Oli siisti reissu. Oman mausteensa siihen toi se, että olin ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa. Buffalo toki on kaupunkina aika pieni ja ehkä vähän tylsä, mutta noin muuten reissuna oikein mukava, sanoo Salin.

Otto Salin ei osallistunut kaikkiin testattaviin lajeihin. Aleksanteri Kaskimäki puolestaan oli viiden parhaan varattavan joukossa peräti neljässä lajissa (korkeus- ja pituushyppy, vo2max – pyöräilty aika).

– Fysiikkatestit menivät hyvin ja oli kiva huomata pärjäävänsäkin. Taso on kova kun kamppaillaan oman ikäluokan parhaimpien välillä, sanoo Kaskimäki

Kaikkiaan 23 eri NHL-seuraa haastatteli Kaskimäkeä, jonka nimi tultaneen kuulemaan hyvissä ajoin heinäkuun varaustilaisuudessa.

– Englanti on onneksi ihan hyvin hallussa eikä ollut mitään ongelmia sen kanssa. Muutamassa haastattelussa sain kielitaidostani ihan kehujakin.

Pitkän päivän aikana seurapomot ja kykyjenetsijät saattavat piinata varausikäisiä mitä kummallisimmilla kysymyksillä, mutta Salin kertoo päässeensä helpolla. Kaskimäki sen sijaan sai muutaman vähän haastavamman kysymyksen ja tehtävän eteensä.

– Ensin piti valita neljästä pöydällä olevasta karkkipussista mieleinen. Sen jälkeen valitsin huoneesta scoutin haasteeseen ja heitimme kilpaa karkkeja roskakoriin. Hävisin kylläkin tämän.

– Yhdessä haastattelussa kysyttiin elämän tarkoitusta. Kai sekin ihan hyvin meni. Osa haastatteluista oli virallisempia ja joissakin heitettiin vain läppää.

Otto Salinkin onnistui naurattamaan haastatteluhuonetta. Ollessaan Ottawa Senatorsin haastattelussa, häneltä kysyttiin mihin NHL-seuraan nuori puolustaja toivoisi tulevan varatuksi.

– Sanoin siihen sen enempää miettimättä, että kunhan pääsisi jonnekin lämpimään ja koko huone alkoi nauramaan.

Heinäkuun alussa Montrealin Bell-Centerissä järjestettävä varaustilaisuus ei nuoria herroja jännitä.

– Draft on varmasti hieno tapahtuma ja sinne pääsee tosiaan vain kerran. Varauksen suhteen en ota hirveästi stressiä numeron tai varaavan joukkueen suhteen. Hienoa päästä aistimaan sitä tunnelmaa Kanadassa.

Joukkueharjoitukset jatkuvat vielä muutaman viikon ajan, mutta sen jälkeen pelaajat siirtyvät viiden viikon omatoimijaksolle. Millä tavoin nuoret tähdet sitten ottavat hetkittäisen irtioton lätkästä?

– Lähden juhannukseksi kotipaikkakunnalle Joensuuhun ja tarkoitus on nähdä kavereita ja sukulaisia. Ohjelmassa on varmasti erilaisia pallopelejä kuten padelia, tennistä ja golfia, sanoo Kaskimäki.

– Kiva päästä vähän latailemaan akkuja. Omatoimisten treenien ohella aika kuluu helposti golfia ja pleikkaria pelatessa, päättää Salin.

 

 

 

Näytä kaikki uutiset