logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kasper Kotkansalo – Bostonin kautta Liigaan

play

23-vuotias puolustaja HIFK TV:n pitkässä haastattelussa.

Viime kaudella Porin Ässissä pelannut Kasper Kotkansalo solmi keväällä IFK:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Nyt 23-vuotias hyökkääjä pelaa toista kauttaan Liigassa ja on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo nähdä ja kokea paljon. Kasper pelasi juniorivuotensa EPS:ssä ja Bluesissa. Seuran konkurssin myötä tähtäimeksi valikoitui Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA.

– Mulla kävi varmaan vähän tuuriakin, kun oltiin Bluesin kanssa pelaamassa IFK:ta vastaan ja yliopistoscoutit olivat tarkkailemassa Henrik Borgströmiä ja Kasper Björqvistiä. Ja sitten ne sattui siinä samalla huomaamaan minutkin. Sain silloin ensimmäisen yliopistotarjoukseni Boston Universitystä, johon myöhemmin sitten päädyinkin.

Ensin oli suoritettava kuitenkin lukio loppuun. Kotkansalo kirjoitti ylioppilaaksi Haukilahden lukiosta 2,5 vuodessa ja suoritti loput kurssit etänä suunnatessaan pelaamaan USHL:ää Sioux Fall Stampeden joukkueeseen.

– USHL:n vuosi oli hankala. Meillä oli vähän heikompi jengi sillä kaudella. Opin kuitenkin pienen kaukalon saloja ja ensimmäistä kertaa pelasin yli tuhatpäisen yleisön edessä. Se oli jo melko pro-meininkiä.

Kaudeksi 2017-2018 Kotkansalo siirtyi Boston Universityyn ainoana eurooppalaisena pelaajana. Moni olisi ehkä valinnut toisin.

– Olen edelleen tosi tyytyväinen päätökseeni lähteä. Ne olivat mahtavia aikoja. Eikä pelkästään lätkän ja koulun takia, mutta se kaikki sosiaalinen elämä ja miten sitä piti siellä pala palalta rakentaa. Se, että osaa englantia jo lähtiessään ei välttämättä vielä vieraassa small talk- kulttuurissa auta. Pääsin kuitenkin vuosi vuodelta enemmän kiinni elämisen, jääkiekon ja koulunkäynnin rytmiin ja kolmantena vuonna koin olevani viimeistään yksi heistä.

”Kotkis” palasi Suomeen viime kaudella, kun tilanne NCAA:n suhteen näytti hankalta. Lopulta Boston University pelasikin vain 15 ottelua ja moni yliopistojoukkue vetäytyi sarjasta kauden ajaksi. Bostoniin jäivät lätkäkamojen lisäksi talvivaatteet.

– Sain Ässissä paljon peliaikaa ja pelasin 58 ottelua. Se oli tärkeää koska yliopistovuosina pelimäärät jäivät vähiin. Olen nauttinut pelaamisesta Liigassa ja ylipäätään jääkiekkoammattilaisena. Tämä on se juttu, josta olen pienestä pitäen haaveillut ja nyt saan elää sitä arkea.

Mitkä ovat ”Kotkiksen” heikkoudet ja vahvuudet? Mikä on paras hetki jääkiekko-ottelussa? Mikä on tämän joukkuueen ”juttu”?  Katso haastattelu kokonaisuudessaan yltä.

 

 

 

Näytä kaikki uutiset