Lukko vahvempi Nordiksen tiistai-illassa

HIFK-Lukko 1-4 (0 - 2, 1 - 0, 0 - 2)

HIFK ja Lukko ottivat yhteen Nordiksen tiistai-illassa. Vaikka kotijoukkue pelasi hyvät kaksi erää, päättyi joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen vierailijoiden 4-1-voittoon.

Avauserään Lukko tuli raikkaalla jalalla. Ollakin, että raumalaisten dösä saapui Nordenskiöldinkadulle huonon ajokelin takia hieman myöhässä. Ottelun avausmaali syntyi Lukon kultakypärä Thomas Gregoiren viivakudista ajassa 14:57. 24-vuotias kanadalaispuolustaja iski jo kauden 24:n pisteensä. Puolitoista minuuttia myöhemmin Matthew Abt lisäsi Lukon johtoa kahteen maaliin. HIFK oli avauserässä köysissä ja siitä kertoi myös laukaisutilasto 25-9 vierailijoiden hyväksi.

Toinen erä meni isäntien nimeen muutenkin kuin tuloksen puolesta. Kahden maalin takaa kakkoserään lähtenyt kotijoukkue oli aktiivisempi ja vaikka toinen erä olikin äärimmäisen rikkonainen jäähyjen takia, sai HIFK luotua enemmän tilanteita Lukko-maalille. Kavennusmaali nähtiin jo ajassa 23:04. Otso Rantakari ja HIFK-debytantti Victor Berglund kiekottelivat ylivoimalla siniviivan tuntumassa, kunnes Rantakari syötti laitaan Julius Nättiselle. Nättinen otti aikansa ja ampui kiekon ranteella tarkasti ohi Artem Zagidulinin. HIFK:lla oli vielä paikat tulla tasoihin ylivoimien myötä, mutta lisäosumia ei nähty. Huomionarvoista oli kuitenkin se, että nuori 17-vuotias Kasper Halttunen hommasi vierasjoukkueelle kolme jäähyä peräjälkeen.

Kolmas erä oli HIFK:lta jälleen vahvaa tekemistä. Maalipaikkoja luotiin, mutta ratkaisut jäivät piippuun. Tasoitusosumaa haettiin vimmatusti ja välillä vähän riskilläkin, mutta Niilo Halonen HIFK:n maalilla torjui läpiajon toisensa perään. Tasoitusosumaa ei kuitenkaan tullut, vaan Lukon Gabriel Fontaine iski kiekon kolmannen kerran stadilaisten verkkoon ajassa 56:43. Loppulukemat tyhjään maaliin kaunisteli Tarmo Reunanen.

Ottelun tilastot, maalikooste ja lehdistötilaisuus.

HIFK:n kausi jatkuu perjantaina Porissa.