Marraskuu käyntiin täydellä pistepotilla!

HIFK-JYP 4-2 (1-1,1 -0, 2-1)

HIFK nappasi toisen perättäisen voiton, kun kaatoi marraskuisena tiistai-iltana kotonaan JYPin lukemin 4-2. Värikäs, vauhdikas ja rikkonainenkin ottelu sai osakseen monia erikoisia tilanteita, mutta kotijoukkue taisteli tiensä kolmeen pisteeseen.

Ottelun avausmaalista vastasi kauden ensimmäisellään Juha Jääskä ajassa 16:11. Julius Nättinen toimitti kiekkoa siniviivan jälkeen maalille ja kiekko upposi JYP-verkkoon maalin edustalla olleen Jääskän kautta. Maalia tarkasteltiin vielä videonauhalta, mutta lopulta päätuomari näytti kädellään kiekon keskelle. Toisen syöttöpisteen maaliin sai Otto Salin.

Illan puhuttavin tilanne nähtiin alle minuutin päästä Jääskän osumasta. JYP-hyökkääjät Juuso Puustinen ja Kyle Platzer olivat ylittämässä hyökkäyssiniviivaa, kun HIFK-pakki Eddie Larsson osui kiekkoon ja hidasti kiekon liikerataa niin, että Platzer ehti paitsioon ennen Puustisen tuontia alueelle. Tilanne päättyi tasoitusosumaan, joka hyväksyttiin. Kyseessä on uusi sääntökirjatulkinta. Näin toiseen erään lähdettiin tasalukemista.

HIFK siirtyi uudelleen johtoon ylivoimalla ajassa 28:23. Pitkän ylivoimapyörityksen päätteeksi kiekko pomppasi maalinedusruuhkasta Sebastian Dykille, jonka nopea laukaus upposi jyväskyläläisten verkkoon ja vei stadilaiset jälleen johtoasemaan.

JYP tuli vielä tasoihin kolmannen erän alkupuolella, kun HIFK:n puolustus oli vaikeuksissa omalla alueella, ja JYP-hyökkääjä Joakim Kemell pääsi läpiajoon ja maalasi. HIFK:n voittomaali nähtiin ajassa 53:45. Otto Salinin tarkka syöttö omalta puolustusalueelta tavoitti Julius Nättisen, joka niittasi ranteella illan kolmannen tehopisteensä ohi Eetu Laurikaisen. HIFK pelasi illan aikana kolme kertaa alivoimaisena, ja hienosti pelasikin. Ruotsalaispuolustajat Johan Motin ja Larsson blokkasivat kuteja vuorotellen ja Niilo Halonen maalillaan hoiti loput.

Loppulukemat tyhjään nuottaan iski illan toisellaan Juha Jääskä. Näin kolme pinnaa jäi Stadiin ja edessä on 15 päivän tauko kotiotteluista. HIFK pelaa ennen maajoukkuetaukoa vielä perjantaina Turussa ja lauantaina Porissa.