Matsiraportti: CHL-mestari kaatui Ängelholmissa

play

Rögle-HIFK 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

HIFK ja Rögle pelasivat kovatasoisen ja vauhdikkaan elokuisen harjoitusottelun Ängelholmin torstai-illassa. Vahvan 60-minuuttisen pelannut HIFK oli tänä iltana lukemien verran parempi.

Ottelun avauserään kotijoukkue tuli vahvasti ja pyöritti pitkään kiekkoa vierailijoiden päädyssä. Ensimmäiset sydämentykytykset nähtiin ajassa 1:40, kun Rögle-hyökkääjä kaatui maalin edustalla ja törmäsi HIFK-vahti Niilo Haloseen. Seuran pitkäaikainen lääkäri Petri Helenius lähti vaihtoaitiosta liikkeelle. Puolessa välissä matkaa maskinsa riisunut Halonen nosti kuitenkin peukun pystyyn ja peli sai jatkua. Avauserän ensimmäinen puolisko oli pitkälti kotijoukkueen hallintaa, eikä HIFK saanut kunnolla hyökkäyspeliään käyntiin. Tiiviisti puolustanut vierasjoukkue onnistui kuitenkin tyrehdyttämään vihreäpaitaisten myllytyksen.

Avausmaali nähtiin ajassa 12:15, kun 40 maalia viime kaudella Saksan DEL-liigassa iskenyt kanadalaishyökkääjä Riley Sheen nosti irtokiekon rystyltä yläkulmaan. Tästä vierasjoukkue selkeästi sisuuntui ja alkoi vyöryä kohti kotijoukkueen päätyä. Vahvasti hyökkäyksiä tukemaan nousseet puolustajat, Joonas Lyytinen ja Otto Salin etunenässä, pääsivät kummatkin kertaalleen haastamaan Rögle-vahti Christoffer Rifalkia. Lyytinen riisti kiekon keskialueelta ja pääsi läpiajoon. Pieni vartaloharhautus ja kiekko rystylle, mutta ei maalia. Vielä. Hetkeä myöhemmin Lyytinen sai syötön Otso Rantakarilta ja pamautti b-pisteen kaarelta kiekon upeasti maaliin. Niilo Haloselle kymmenkunta torjuntaa avauserään ja upea Anton Bengtssonin nollaus kilvellä aivan erän loppuhetkillä.

Toinen erä oli tasaista ja fyysistä vääntöä. Pitkää vaihtomatkaa käytettiin hyödyksi ja joukkueet vetivät vuorotahtia ylipitkää vaihtoa. Otto Paajanen toimi isäntänä oman maalin edustalla pystypainissa itävaltalaista ykköskierroksen varausta Marco Kasperia vastaan. Ottelun ensimmäistä erikoistilannetta saatiin odottaa yli ottelun puolivälin. Teemu Tallberg jäähylle kiinnipitämisestä ja kotijoukkue ylivoimalle. Alivoimanelikko pysyi tiiviinä ja HIFK selvisi ilman takaiskua. 35. peliminuutilla HIFK:n hyökkäyksen päätteeksi avausmaalin iskenyt Joonas Lyytinen ampui kiekon ranteella tolppaan, ja paluukiekosta kiekon verkkoon ampui Aleksanteri Kaskimäki. Näin kolmanteen erään lähdettiin vierailijoiden johdolla.

Kolmanteen erään HIFK sai hyvän startin. Nuorisoketju Kaskimäki-Seppälä-Uronen pelasi ennakkoluulottomasti ja Jesse Seppälä oli muutaman senttimetrin päässä viedä vierailijat kahden maalin johtoon juonikkaalla vanhanaikaisella. Myös Uroselta nähtiin hieno kiekonriisto hyökkäysalueella, jonka seurauksena Kaskimäki oli lähellä illan toista osumaansa. Erän puolivälissä Micke Åsten ja Rögle-hyökkääjä lähtivät painien päätteeksi istumaan kaksiminuuttisia. Kotijoukkue haki tasoitusta vielä lopussa ilman maalivahtia, mutta läpi illan vahvasti esiintynyt Halonen oli maalillaan loistava. Loppulukemat 1-3:een viimeisteli Johan Motin.

Ruotsin rundi jatkuu jo huomenna, kun HIFK kohtaa Växjön kello 19:00 alkavassa ottelussa.