Matsiraportti: IFK:n upea nousu päättyi rankkaritappioon Växjössä

play

Växjö-HIFK (0-0, 3-0, 0-3, 0-0, 1-0)

HIFK:n Ruotsin rundi jatkui perjantai-iltana Växjössä. SHL:n viimevuosien kestomenestyjä oli toisessa erässä ja rokotti armottomasti maalipaikoistaan. HIFK:n yleisilme pelissä oli loistava ja kolmannessa erässä nähtiin upea nousu kolmen maalin takaa tasoihin. Rankkareilla ainoasta onnistumisesta vastasi kuitenkin Växjö ja vei näin ottelun nimiinsä.

Avauserään eilen pelannut vierasjoukkue tuli hyvällä ryminällä. Varsinkin nuorisoketju Kaskimäki-Seppälä-Uronen jatkoi ennakkoluulotonta peliään siitä, mihin se eilen jäi. Ottelun ensimmäinen ylivoima tarjottiin HIFK:lle jo heti ottelun alussa ja valtavan kokoisessa kaukalossa kiekottelu toimikin hienosti, mutta laukaukset jäivät avauserän ylivoimalla vielä piippuun. Lähimpänä maalia kävi avauserässä Johan Motin viivakudillaan.

Toiseen erään kotijoukkue sai lentävän lähdön. Ottelun avausosuma oli hiukan kiistanalainen, sillä paluukiekkoon johtanut tilanne ohjattiin ylärimaan korkealla mailalla, mutta menköön. Ottelun avausmaalin iski itävaltalaishyökkääjä Joachim Blichfeld ajassa 22:04. Tästä vain minuutti, ja Glenn Gustafsson lisäsi isäntien johdon 2-0:aan. Kaikkiaan erä oli rikkonainen ja siinä vihellettiin kaikkiaan viisi kahden minuutin rangaistusta. HIFK pääsi kokeilemaan ylivoimaa kolme kertaa peräkkäin, mutta tuloksetta. Laukauksia saatiin, mutta vahvan ottelun Växjö-maalilla pelannut Adam Åhman oli etevämpi. Ja sitten kävi klassisesti. Kun et itse tee, niin vastustaja tekee. Kahden miehen ylivoimalla TPS:stäkin tuttu Dan Sexton puttasi kiekon maalin edestä ohi Roope Taposen ja kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen kolmen maalin johdosta.

Kolmanteen erään vierasjoukkue löi hurjan vaihteen silmään. Kuparinen rikottiin, kun Aleksanteri Kaskimäki ohjasi Ilari Melartin viivakudin maaliin ajassa 1:19. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Melartin viivakuti löysi suoraan tiensä verkkoon. HIFK:n tasoitus nähtiin kaksi minuuttia ennen loppua, kun Iiro Pakarinen haarukoi kiekon maalineduskahakan päätteeksi verkon perälle.

Viiden minuutin jatkoajalla ei ratkaisua nähty, joten edessä oli rankkarikisa. HIFK:n laukojina Olli Palola, Eetu Koivistoinen ja Aleksanteri Kaskimäki eivät onnistuneet ohittamaan Åhmania, ja Växjö onnistui kertaalleen.

Vierasrundi jatkuu heti huomenna Kristianstadissa. Ottelu on nähtävissä Expressenin sivulla 14 euron hintaan!